Spousta skvělých výsledků

29. 3. 2024

Ještě jednou se vrátíme zpět do únorového víkendu, během kterého probíhal Říčanský pohár. Jak jsme avizovali, všechny výsledky by se do článku nevešly, některé však za zmínku stojí. Ondra Havel s Eliškou Vosátkovou zakončili při sobotní části soutěže svou pouť ve třídě E LAT, kdy za své 1. místo získali zbytek potřebných bodů pro zisk vyšší třídy D. V neděli Tom Vladarz s Niky Budovcovou na své první soutěži v kategorii A LAT vytančili krásné finálové 5. místo! Dařilo se také našemu seniorskému páru Pepovi Priharovi s Martinou Buchtovou, kteří tančili celkem čtyři kategorie (dvakrát LAT a dvakrát STT) a své starty proměnili ve tři zlaté medaile a jednu bronzovou.

Na soutěži v Praze 9. března vytančil Martin Koudelka s Májou Peltanovou poslední potřebné finále a nyní se tak i oni mohou pyšnit vyšší třídou, a to B LAT. Všem gratulujeme ke skvělým výsledkům!

Ani v kategorii SOLO děvčata nezahálejí. Evča Kodua se účastnila 25. února soutěže v Mostě a 10. března soutěže v Chrudimi. Z celkem 32 tanců, z nichž se každý hodnotí zvlášť a které tančila v obou juniorských kategoriích (JUN I a JUN II), si odvezla domů celkem 20 medailí, z toho 9 zlatých, 8 stříbrných a 3 bronzové. Zbylá děvčata se pilně připravují na kvalifikační kola soutěže Festival tanečního mládí a dále na domácí soutěž, na kterou vás samozřejmě také zveme.

Stejně jako loni proběhne soutěž Říčanské taneční jaro ve sportovní hale Na Fialce, letos v termínu 11. a 12. května. V průběhu obou dnů se představí jak kategorie HOBBY tak SPORT, v latinskoamerických i karibských tancích, a to jak SOLO a DUO, tak i páry. Všichni jste srdečně zváni na další víkend plný tance.

Vaše Fuego

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena