Šprtec v březnu

5. 5. 2014

V březnu měli říčanští hráči šprtce hned dvě možnosti vyzkoušet si své umění.

První byl turnaj jednotlivců, který se konal 13.3.2014 v Domě U FIGURKY v Říčanech. Na turnaji se sešlo 16 hráčů z Říčan a Prahy. Závěr byl napínavý a velmi vyrovnaný. S lepšími pomocnými a body a vyšším skóre nakonec turnaj vyhrál Jiří Tůma (BHC Radošovice), druhé místo a zároveň první místo v kategorii starší žák obsadil Vít Netík (BHC Radošovice). Třetí místo a zároveň první v kategorii mladší žák vybojoval Jan Šulc (BHC Vršovice). Děkujeme za možnost pořádání turnaje v příjemném prostředí Domu U FIGURKY a Vršovickému týmu za půjčení stolů na šprtec.

Druhou akcí, kam se hráči vypravili, byl turnaj v táhlovém hokeji – chemoplast a 3.liga v billiard-hockeyi šprtci. Obě akce se konali v neděli 30.3.2014 na ZŠ U Roháčových kasáren v Praze. Díky zdravotním potížím, byl tým BHC Radošovice oslaben, ale ani čtyřčlenná skupinka hokejistů se nenechala zahanbit. V nedělním dopoledni jsme si vyzkoušeli turnaj v táhlovém hokeji – chemoplast. V konkurenci 38 hráčů obsadil krásné 17. místo Jiří Papoušek, za ním pak byla 20. Petra Mátlová, 22. Adam Plzenský a 33. Tobiáš Dědek.

Odpoledne už mohli kluci zúročit svůj trénink a nastoupili proti 3. ligovým týmům šprtce. V prvním zápase porazili hráče týmu REAL DRACI 18.ZŠ Most 4:2. V druhém zápase si poradili s oslabeným týmem Gentelmen Most. Konečný výsledek byl 5:4. V posledním třetím zápase podlehli hráči BHC Radošovice pražskému týmu BHC Vršovice 3:6. Vzhledem k tomu, že to byl pro říčanské hráče první takovýto zápas, je výsledek skvělý. Tým BHC Radošovice je v průběžné tabulce 3.ligy na 5.místě.

Až do konce školního roku probíhá kroužek stolního hokeje – šprtce v ZŠ Bezručova, Říčany. Nově máme i 2 nové stoly, které jsme pořídili díky grantu od města Říčany. Informace o kroužku a připravovaných turnajích naleznete na http://bhc-radosovice.webnode.cz .

Petra Mátlová

Foto - archiv BHC Radošovice.

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena