Starostové obcí Říčanska odhlasovali spolupráci

1. 5. 2015

V úterý 14. 4. 2015 proběhlo v Kulturním centru Labuť v Říčanech setkání představitelů obcí a měst Říčanska, a to v rámci projektu Podpora meziobecní spolupráce.

Shromáždění se zúčastnilo 24 starostů, místostarostů a dalších zástupců z celkem 20 obcí spadajících do správního obvodu Říčan.

Na setkání byl představen a starosty schválen strategický dokument, plán spolupráce celého regionu za oblast školství a předškolního vzdělávání, odpadového hospodářství, sociální oblasti a dopravy. Diskutovány byly také praktické kroky provedení spolupráce, a to v rámci rozšíření fungujících dobrovolných svazků obcí Ladův kraj a Sdružení obcí mikroregionu Černokostelecko.

Smyslem projektu je spojení sil větších i menších obcí, které umožní zkvalitnit a zefektivnit veřejné služby. Projekt je financovaný z Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Evropského sociálního fondu a je realizován ve 185 z 205 obcí s rozšířenou působností v celé České republice.

Více informací o projektu naleznete zde: http://www.obcesobe.cz a http://info.ricany.cz/mesto/meziobecni-spoluprace-r616

 

Za realizační tým

Karolina Emanuelová, koordinátorka meziobecní spolupráce

 

 

 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena