Taneční klub Fuego

27. 10. 2017

Velmi úspěšný měsíc

Letní příprava byla zřejmě velmi důkladná, protože naše páry sbírají medaile a tím tak i cenné body a počítaná finále, kde se dá. O jejich výsledcích jsme Vám ještě nepsali, a tak nastal čas to napravit. Ke konci září se konaly soutěže v Praze, Příbrami a v Českých Budějovicích. Z Příbrami nám dovezl bronz z kategorie C LAT Tom Vladarz se Šárkou Saskovou, druhý bronz pak přidali v Praze, kde si naše tanečnice Veronika Kúdelová vytančila v kategorii D LAT zlato se svým pražským partnerem Viktorem Jarolímkem. Veronika poté ještě skončila na třetí příčce v kategorii B STT na soutěži v Českých Budějovicích. Dva naše páry kategorie E LAT, David Muk s Klárou Valíkovou a Filip Süsmilich s Valentýnou Kaňákovou, se na přelomu září a října vydali na soutěže do Skutče a do Hradce Králové. David s Klárou si ve Skutči vytančili zlatou medaili, v Hradci pak přidali stříbro. Filip s Valentýnou jim byli v patách, ze Skutče přivezli stříbro, v Hradci pak skončili na krásném pátém místě.

V sobotu před Fuego Cupem, proběhly i soutěže v Kladně a ve Znojmě. Do Znojma si pro zlato v E LAT dojel David s Klárou a hned za nimi na stříbrné příčce skončili Filip s Valentýnou. Bronz v kategorii B STT brala Veronika s Viktorem. Dokonce dvojité zlato (v kategorii JUN I C LAT i JUN II C LAT) vytančili na kladenské soutěži Tomáš Holík s Fany Haškovcovou.

Samotný Fuego Cup tedy proběhl v  neděli 15. 10. v KC Labuť a tancovalo se opravdu celý den. A naše páry si mezi konkurencí vedly velmi dobře. Náš nejmladší pár Tomáš Holík a Fany Haškovcová skončil hned dvakrát na druhém místě, jednou ve své kategorii JUN I C LAT a poté i v kategorii starších JUN II C LAT, a tak je nám ctí Vám oznámit (a Tomovi s Fany tím tak ještě jednou pogratulovat), že jsou od nynějška držiteli třídy B LAT! V honbě za medailemi a poháry se pokračovali i v E LAT, David s Klárou skončili tentokrát stříbrní a Filip s Valentýnou bronzoví. Další stříbro získali v kategorii SEN I D LAT Petr a Zdeňka Pánkovi. A v neposlední řadě bronz vytančil Tomáš Rychta s Lucií Doležalovou. Jen za víkend 14. – 15. října tedy naše páry dokázaly získat celkem neuvěřitelných 10 medailových pozic a my jim tímto děkujeme na přímo vzornou reprezentaci.

A závěrem to nejdůležitější. Naši trenéři Jan a Pavla Beránkovi o úspěšném tanečním víkendu sami přidali do sbírky cenný kov a úžasné umístění. Soutěžili až v dalekém Miami na American Dance Sport Festival. Na mezinárodní soutěži SEN I LAT jim zacinkal bronz a hned poté se rozhořel boj na MS SEN I LAT tamtéž. Honza s Pájou se zvládli ve velké konkurenci probojovat až na skvělé 16. místo.

Doufáme, že jsme Vás nezahltili, děkujeme za přízeň a těšíme u dalšího článku.

Vaše Fuego

Tom a Fany

 

Honza a Pája

 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena