Taneční klub Fuego, Říčany

2. 3. 2018

Říčanský pohár

Další, v pořadí již 41., ročník Říčanského poháru je úspěšně za námi. Halou se během této soutěže protančilo neuvěřitelných 707 párů v celkem 58 kategoriích. Předčili jsme tak loňský rok, kdy tančilo zhruba 550 párů. Právě kvůli tak obrovskému množství jsme museli se soutěžemi začínat již po sedmé hodině ranní, aby se dalo skončit v rozumnou hodinu.

Asi Vás bude nejvíce zajímat, jak dopadly naše domácí páry. Vezměme to podle kategorií. Náš nejmladší pár Vojta Anelt a Hedvika Klásková tančili hned několik kategorií, nejlépe dopadli v kategorii TPV Jun I LAT (což je starší kategorie, než kam patří), ve které se jim podařilo získat druhé místo. Bronz v kategorii Jun II E LAT vytančili Maty a Kája Týblovi. Další juniorský pár Honza Tesařík s Markétou Formánkovou vytančili v kategorii TPV Jun II LAT stříbrnou příčku. Posledním juniorským párem na bedně byl Tom Holík s Fany Haškovcovou, kteří v kategorii Jun II B LAT skončili bronzoví.

V dospělých jsme měli velmi silné zastoupení a plno pohárů k tomu. V kategorii E STT vyhráli oba dny svou soutěž Petr Tlustý a Joly Kováčiková, do vyšší kategorie už jim tak chybí jen pár bodíků. V D STT byli v sobotu stříbrní Martin Nový s Niki Lehovcovou. D LAT v sobotu vyhrál David Muk s Klárou Valíkovou, a tím si tak vytančili vyšší třídu C LAT. Tu si vyzkoušeli rovnou v neděli a hned na první soutěži se jim podařilo probojovat až do semifinále. Na druhém místě v kategorii D LAT v sobotu skončili Filip Süsmilich s Luckou Doležalovou, kteří v neděli tutéž kategorii vyhráli. V nedělní kategorii B LAT skončili druzí Zbyněk Pitra s Kamčou Donátovou.

Zlatým hřebem sobotního galavečera nicméně bylo semifinále a finále taneční ligy seniorů I v LAT i STT a finále seniorů II v latině. Během těchto finálových kol mohli diváci vidět nejlepší páry ČR, které reprezentují naši zemi i na zahraničních soutěžích. Za zmínku stojí pár Zdeněk a Lenka Přibylovi, kteří jsou finalisty MS Senior I STT roku 2017 a zde vyhráli taneční ligu Senior I STT. Po neoblíbeném 3. místě na MČR, které se konalo na začátku února, si Honza a Pája vylepšili náladu na domácí půdě suverénní výhrou taneční ligy Senior I LAT.

Podrobnější statistiku zpracováváme a určitě ji pošleme do světa (pravděpodobně na stránky). Již teď se můžete těšit na náš tradiční ples, který proběhne 14. 4. v KC Labuť. Pro více informací navštivte naše stránky www.fuego.cz nebo facebook.

Vaše Fuego

 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena