TŠ Twist

1. 12. 2017

TŠ Twist Říčany do toho!

Mistrovství světa a Evropy dívčích formací v rokenrolu nám v TŠ Twist Říčany přináší každoročně další úspěchy.

V kategorii nad 14 let náš tým CZECH LADIES vybojoval v německém Poingu (Mnichov) 14.října krásné 8.místo na mistrovství Evropy. Připomínám, že na mistrovství světa v září u Budapešti byly holky z formace CZECH LADIES deváté. Tentokrát byly první nepostupující do finále o 0,5bodu. V této kategorii se stále zlepšujeme, avšak zatím nenavazujeme na úspěchy, které získáváme v juniorských kategoriích. Kýžené finále snad za rok na MS ve Švýcarsku..., tedy pokud se nominujeme! I příští rok nám do "seniorek" přibydou další skvělé tanečnice z letošních juniorských kategorií.

 

Pohár starosty města Říčany

V sobotu 21.10. jsme sami pořádali velkou taneční akci přímo v Říčanech. Pohár starosty města Říčany, jehož se konal už 17. ročník, podpořilo město Říčany dotací a dále pak firma RTK logistic a další. Soutěžily zde reprezentace nejen České republiky, ale i Slovenska, Německa a Polska. Nás těší, že jsme zorganizovali opět podařenou akci. A to jak organizačně, tak i ve výsledcích. V nominačních kategoriích jsme zářili. Například mezi dívčími formace juniorek i juniorů jsem brali zlato. V dívkách zvítězila formace MADONNA před QUEEN, které byly druhé. V párových formacích zvítězili naši mladí tanečníci z formace TWISTER, v dětské kategorii opět neohroženě zlatá formace MINNIES. V akrobatickéch párech pak bral stříbro pár Filip Baťha – Petra Vanišová. Přítomen byl i starosta města Mgr. Vladimír Kořen, pod jehož záštitou soutěž pořádáme. Velký dík patří ale také rodičům dětí, kteří nezištně pomáhají s přípravami, stěhováním, stavbou haly, úklidem, zdravotním dozorem, občerstvením a mnohým dalším.

 

Mistrovství světa dívčích formací junior

V této kategorii máme nejvíce "světových" medailí, ovšem Rusky a Maďarky byly letos nad naše síly.  Nejen 7. října na mistrovství Evropy (o tom jsme už psali), ale i na mistrovství světa. To se konalo na bosensko-chorvatských hranicích - ve Slavonském Brodu -11. listopadu. Po prvním kole byly obhájkyně stříbra z loňska – naše formace MADONNA - druhé, formace QUEEN pak sedmá, ovšem nakonec bylo všechno jinak.

I tak jsme ale dokázali, jako jediný klub z celého světa, mít dvě formace ve finále! Formace Madonna byla nakonec sedmá a Queen pátá. Užili jsme si čtyři dny v exotickém kraji, viděli jsme válkou poznamenané (prostřílené) domy, koukali přes řeku na Bosnu, ochutnávali tamní pizzu, ... . Děkujeme za dotační podporu reprezentace městu Říčany a také rodičům TŠ Twist Říčany, kteří pdpořili svoje děti přímo v tak vzdálené destinaci. Až na výjimku to byly rodiče Madonny – a holky byly rády!

Jiří Boháček

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena