TŠ Twist Říčany

2. 6. 2017

Jarní cena TŠ Twist Říčany a MČR v boogie - woogie!

" Danke, ....dakujeme pekne...", taková byla slova zahraničních účastníků po ukončení 15.ročníku Jarní ceny TŠ Twist Říčany. Organizačně i sportovně všechno vyšlo 22.4. na jedničku a stejně tak se dařilo i domácím tanečníkům. 

Kromě reprezentací Německa, Slovenska a ČR se přihlásili nečekaně i zástupci z Rakouska.  Soutěž byla pořádána za finanční  podpory města Říčany, za což velmi děkujeme!

A protože toho bylo hodně co vyzdvihnout, začínáme:

V kategorií dětí zvítězil náš pár Filip Borl-Valentinka Hájková, druzí byli Matyáš Klubal - Amálka Titzová! V této ktg. jsme měli i další finálové zastoupení. Šesté místo získal TŠ Twist Říčany zásluhou Lukáše Batoka a Justýnky Zálohové a sedmí ve finale byli pak Antonín Holoubek s Adélkou Strnadovou! V ktg žáků do 14 let se blýskl Vojta Šimek s Aničkou Bláhovou svým šestým místem, desátí byli Dan Holoubek s Eliškou Maškovou a čtrnáctí pak Jakub Hlubuček s Nelou Choutkovou.V juniorech měli svoji derniéru naši Marek Vodička s Viktorii Budskou, kteří se umístili na sedmém místě. Velkou radost nám udělaly páry akrobatické. Považte sami. Třetí místo Filip Baťha s Peťou Vanišovou, čtvrtá pozice Petr Harasym s Míšou Ondrouškovou a těsně pátí Vašek Skalický se Zuzkou Petráškovou.

Filip Baťha - Petra Vanišová, vícepřeborníci ČR ktg. C

Ve formacích na MČR v Boogie - Woogie si titul odnesa naše formace Dynamit Boogie. Dodejme, že se jedná o pátou formaci světa z posledního mistrovství světa (listopad 2016, Schaffhausen).

TŠ Twist Říčany zvítězil i v dívčích formacích. V kategorii do 11 let si zlato odnesly Minnies, bronzové byly Goldies a máme i další umístění - páté Jungles, šesté Stars! O budoucnost máme zkrátka už postaráno!

V dívčích formacích junior (do 15 let) zvítězila naše Madonna před naší Queen, naopak se moc nedařilo našim "seniorkám" (od 15 let) , formaci Czech Ladies, která obsadila jen čtvrté místo.

Také mezi začínajícími v ktg malých formací máme hezké vystoupení, šesté v dětské ktg, byly Babies, v juniorkách byly Twisties třetí a Iris šesté.

Co dodat? Plná hala, skvělá atmosfera a nepřekonatelné říčanské publikum. I proto k nám (a opravdu velmi rádi) cestují zahraniční reprezentace.Jen ta hala by mohla mít větší místo pro diváky, nepomáhají ani tři další přídavné tribuny, bez kterých by se snad tancechtiví příznivci tísnili jen před halou. Jakkoliv je hala po rekonstrukci skvělá!

Za podporu, kromě zmíněného města Říčany, děkujeme i firmám RTK Logistic pana Dufka, firmě Piskáček zastoupené paní Parysovou, firmě Oresi, zastoupené panem Baťhou a dalším. A samozřejmě také milým rodičům, bez jejichž pomoci bychom tak složitou a velkou akci nemohli léta pořádat! Díky všem!

TŠ Twist Říčany na  Jarní ceně TŠ Twist Říčany

 

Soutěž v Náchodě a MČR formací v Praze:

Další soutěž se konala 6.5. v Náchodě. Uvádíme jen říčanské medailisty. V dětských párech  bronzové poháry získali Filip Borl s Valentínkou Hájkovou. Mezi dospěláky-akrobaty  stříbrné poháry zvedli nad hlavu Filip Baťha s Péťou Vanišovou. Dařilo se i formacím. Stříbrné medaile získala naše formace Queen, bronzové zase Madonna. V malých formacích bronzové brala říčanská formace Twisties.

A poslední informace se týká Mistrovství ČR ve formacích, konané 13.5. v Praze.

V asi nejlíbivější ktg. - párové akrobatické - jsme neměli soupeře a mistrem ČR se stala formace Retro. A v dívčích jsme také zářili. V dětské dívčí formaci zvítězily naše Minnies, třetí byly Stars, čtvrté Goldies a konečně páté byly Jungles. Mistry ČR v juniorkách se staly Queen, třetí byla Madonna. Stříbrné medaile pak získala naše formace Czech Ladies v ktg. seniorek. V malých formách byly  v nejmladší ktg. sedmé Babies, v juniorkách druhé Twisties, šesté Iris.

Všem patří poděkování za vzornou reprezentaci oddílu, města i ČR!

Ještě malá rekapitulace: TŠ Twist Říčany má mistry ČR v ktg.:

Párová formace akrobatická - RETRO

Párová formace boogie-woogie - DYNAMIT BOOGIE

Dívčí formace juniorek - QUEEN

Nejlepší českou formací dětí je dále Minnies.

 

 

 

TŠ Twist Říčany

www.tstwist.czwww.facebook.com/tstwist/

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena