TŠ Twist Říčany

30. 6. 2017

TŠ Twist Říčany míří na mistrovství světa a Evropy!

     I když bychom rádi vyzdvihli mnohé úspěchy z posledních týdnů před prázdninami, využijeme raději prostor v článku na to, co nás čeká.

     Velký úspěch – a zároveň velký závazek – získal náš rokenrolový oddíl  v podobě nominace za ČR na mistrovství světa a Evropy. Mohli bychom reprezentovat naši zemi (a město pochopitelně) ve čtyřech z pěti formačních ktg., ve kterých se koná MS a ME! 

     V rokenrolové párové akrobatické formaci a ani ve formaci Boogie-woogie však reprezentovat nebudeme. A to přesto, že jsme v obou ktg. Mistři ČR! 

Párová akrobatická formace RETRO i boogie-woogie formace DYNAMIT BOOGIE (mimochodem pátá formace světa z loňského roku ) vzdaly účast. Není pro ně prostor a tudíž ani chuť reprezentovat a vlastně ani peníze na výjezdy. Že je to škoda? To víme, ale nemáme jinou možnost. Další formace už reprezentovat budou!

     V ktg. dívčí formace juniorek (do 15let) získaly Říčany dvě místa z celkových tří míst pro ČR! Reprezentovat nás budou MADONNA a QUEEN na MS 11.11. v Chorvatském městě Slavonski Brod a 7.10. na ME v Praze.  Obě formace střídavě vyhrávaly domácí soutěže, a tak se máme (zase) na co těšit na titulárních akcích.

Dívčí formace senior (od 14 let) CZECH LADIES je v českém nominačním žebříčku celkově druhá, a tudíž i ona bude reprezentovat ČR na ME v Budapešti 23.9. a 14.10. na MS u německého Mnichova.  V této ktg. bychom mohli reprezentovat i na světovém poháru ve Slovinsku, ale i to musíme předem vzdát. Zejména z finančních důvodů.

     Náš rokenrolový oddíl se také chystá na srpnová soustředění, kde budou zastoupeny všechny soutěžní složky: malé páry, velké akrobatické páry, formace dětské ( Minnies, Babies, Goldies, Stars, Jungles, Koťata), formace juniorské (Madonna, Queen, Twisties, Iris, párová juniorská formace) a seniorská dívčí formace Czech Ladies. Zkrátka je nás hodně.

    Každopádně ani o prázdninách nezahálíme! A od září zase hurá na tréninky, do přípravek zase nabíráme děti od čtyř let. Pokud máte zájem "dostat" se do naší rokenrolové rodiny, koukněte na naše www.tstwist.cz, nebo na facebook.

Hezké prázdniny!

Jiří a Zuzana Boháčkovi

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena