Úspěchy žáků ZUŠ v soutěžích

29. 3. 2024

Vážení rodiče, milé děti,

je to neuvěřitelné. Zdá se nám, že školní rok teprve nedávno začal a už je tu příspěvek do dubnového vydání Kurýru. Čekají nás ještě tři měsíce výuky, ale ty budou opravdu stát za to.

V současné době probíhají umělecké soutěže MŠMT. Naši žáci bez problémů prošli do krajských kol v oboru klavír, smyčcové nástroje, kytara, dechové, jazzové i taneční orchestry a ve výtvarném oboru. Uvidíme, jak si v krajských kolech povedou.

Moc nás potěšil výkon taneční skupiny ze třídy MgA. Pamely Morávkové, který je nominoval do finále celostátní soutěže Dance World Cup 2024.

I pěvecké oddělení exceluje – Emma Krčková (ped. Mgr. Lucie Nováková) a duo Kateřina a Lucie Šimůnkovi (ped. Mgr. Dita Stromko) postoupily do celostátního kola pěvecké soutěže Karlovarský skřivánek.

A jedna potěšující zpráva: Od září 2024 MŠMT povolilo ZUŠ Říčany navýšit cílovou kapacitu na 1030 žáků.

Postupně budeme rozšiřovat všechny obory a zaměření, avšak navýšení se bude týkat hlavně poboček ve Strančicích, Mnichovicích a Mukařově.

V Říčanech zveme mladé talenty do literárně-dramatického oboru. Máme tři skvělé pedagožky, díky jejich péči se nejmladší obor našel svoji cestu, zdárně se rozvíjí a máme z jeho úspěchů radost.

Těšíme se s vámi a vašimi dětmi na setkání u talentových zkoušek a na závěr jedno malé připomenutí výjimečného koncertu bývalých absolventů. Děkujeme všem, kteří přišli, byl to opravdu báječný večer!

Vaše ZUŠ Říčany

Veronika OlejníkováLinda Bláhová LahnerováKateřina PindejováLinda Čížková

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena