Vítězství starších žáků FK Říčany na turnaji Meet the World

3. 6. 2013

Před několika týdny jsme dostali nabídku na účast na turnaji Meet the World, který je kvalifikačním turnajem pro turnaj Gothia cup, který se každý rok pořádá ve švédském Göteborgu a je největším mládežnickým fotbalovým turnajem na světě. Každý rok se tohoto turnaje účastní přes 1600 týmů z více než 70 států. Gothia cup se pořádá již od roku 1975 a letos se ho zúčastní i starší žáci FK Říčany.

Kvalifikační turnaj Meet the World se konal ve středu 1. 5. ve Slaném a vítěz měl možnost získat zdarma účast na turnaji Gothia Cup. Veškeré náklady spojené s účastí na tomto turnaji hradí společnost SKF, která je hlavním sponzorem celého turnaje v Göteborgu.

Kvalifikačního turnaje se zúčastnilo 6 týmů, které byly rozděleny do dvou tříčlenných skupin a vítězové skupin pak postupovali do finále. První zápas s domácím týmem SK Slaný byl z našeho pohledu asi nejlepším naším vystoupením na turnaji, především díky předvedené hře, ale soupeř dokázal vytěžit z minima maximum a zápas tak skončil 3:3. Druhý zápas byl hlavně o bojovnosti a naši hráči nakonec vydřeli hubené vítězství 1:0, čímž si zajistili postup do finále.

Ve finále nás čekal tým Slovan Velvary. Opět to nebyl zápas, který by oplýval fotbalovou krásou a šlo spíše o to, kterému týmu zbylo více sil. Kluci ze sebe vymáčkli poslední síly, které jim po dlouhém dni zůstaly. Zápas se hrál prakticky na jednu bránu. První půle sice skončila jen 1:0, ale ve druhé kluci zabrali ještě více, a nakonec vyhráli 5:0. K celkovému vítězství můžeme ještě připočíst i jednu individuální cenu, Honza Musil se totiž se šesti góly stal nejlepším střelcem celého turnaje.

Kluci si zaslouží velký dík za předvedené výkony. Bylo vidět, že i když se nedařilo herně, tak byli schopni nahradit to bojovností a vůlí po vítězství. Poděkování si zaslouží i rodiče, kteří tam s námi strávili celý den a neúnavně kluky podporovali.

 

                                                                                                          Ondřej Čížek
                                                                                                         asistent trenéra

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena