Základní umělecká škola Folklorika Čechy informuje o úspěších a akcích ve druhém pololetí

29. 3. 2024

Základní umělecká škola Folklorika Čechy, s. r. o., která poskytuje již třetím rokem základní umělecké vzdělávání v budově Základní školy u Říčanského lesa, by vás touto cestou ráda informovala o následujících událostech v druhém pololetí školního roku 2023/2024 a zároveň vás na ně pozvala.

Úspěchy na soutěžích

Od března do května pořádáme pro žáky interní soutěže ve všech oborech a také nás velmi těší, že naši žáci reprezentují školu napříč obory v krajských kolech soutěže žáků základních uměleckých škol vyhlašovanou Uměleckou radou ZUŠ ČR s podporou MŠMT. Máme obrovskou radost, že všichni reprezentující žáci naší ZUŠ se stali laureáty v pražských krajských kolech, které se konaly v březnu, a to v literárně-dramatickém oboru a ve hře na klavír. Krajské kolo soutěže žáků ZUŠ ve výtvarném oboru se bude konat v květnu.

Co nás čeká ve druhém pololetí?

Od dubna bude možné navštívit nově instalovanou výstavu obrázků s jarní a velikonoční tematikou našich žáků výtvarného oboru z třídy paní učitelky Lucie Šebestové, DiS. Výstava bude zdobit schodiště říčanského Kulturního centra Labuť.

V průběhu druhého pololetí budou v místech poskytovanéh vzdělávání v Přezleticích, Radonicích a Veleni probíhat vernisáže, které navážou na výstavu prací žáků ZUŠ.

Blíží se nám talentové přijímací zkoušky pro školní rok 2024/2025, které se budou konat ve dvou termínech: v úterý 23. dubna a ve středu 15. května 2024, vždy od 16.00 do 18.00 hod. v ZŠ u Říčanského lesa. Ke studiu přijímáme žáky od pěti do osmnácti let, a to do všech uměleckých oborů: hudební, taneční, výtvarný a literárně-dramatický. Přihlášku naleznete s dalšími potřebnými informacemi o studiu na našich webových stránkách https://cechy.zusfolklorika.cz/. Přihlášku vyplňte online, případně ji také můžete vyplnit na místě. Dětem od tří do pěti let nabízíme hudebně-pohybově dramatický kroužek Za hudební pohádkou.

Veřejný závěrečný koncert žáků se uskuteční v pondělí 10. června od 18.00 hod.v sále Kulturního centra Labuť. Můžete se těšit na bohatý program s řadou vystoupení žáků ze všech uměleckých oborů. Hudební obor bude zastoupen například zpěvem, klavírem, zobcovou flétnou, kytarou či pěveckým sborem. Žáci z literárně-dramatického oboru se budou prezentovat hranou pohádkou. Dále vystoupí žáci z tanečního oboru a v neposlední řadě se také představí děti z hudebně-pohybově dramatického kroužku představením Za hudební pohádkou. O moderování koncertu se postarají tradičně žáci z literárně-dramatického oboru.

Školní rok 2023/2024 vyvrcholí naší největší akcí, kterou je Folklorika Fest a Kemp 2024, který se každoročně pořádá ve Starém Hrozenkově. Akce se uskuteční v termínu od 16. června do 23. června. Na tento multižánrový festival jsou zváni všichni žáci sítě Základních uměleckých škol Folklorika z celé České republiky. Žáci zde mají příležitost se týden vzdělávat na workshopech pod vedením předních umělců a pedagogů a poté s nimi sdílet i velké pódium.

Velmi si vážíme vašeho zájmu o základní umělecké vzdělávání a těšíme se na společná setkání na talentových zkouškách, koncertech a dalších akcích školy. Více informací o škole a našich akcích naleznete na webových stránkách https://cechy.zusfolklorika.cz.

 

Vedení Základní umělecké školy Folklorika Čechy, s. r. o.

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena