Žákovské zastupitelstvo

30. 6. 2017

ŽÁKOVSKÝ TURNAJ V RUGBY další akce pořádaná Žákovským Zastupitelstvem

     V úterý 6. června 2017 se uskutečnil jedinečný turnaj říčanských škol v rugby. Pro své spolužáky si jej nachystali žákovští zastupitelé. Na tento přebor se mohly těšit týmy gymnázií a druhého stupně základních škol.

     Celý turnaj probíhal na ragbyovém hřišti v Říčanech pod záštitou paní místostarostky Hany Špačkové a v těsné spolupráci s Rugby clubem Mountfield Říčany.

     Ve čtyřech kategoriích - starší chlapci/dívky a mladší chlapci/dívky - proti sobě nastoupilo na čtyři hřiště třicet týmů. Žáci o výhru usilovně bojovali celé dopoledne a silně obsazené chlapecké kategorie svoje utkání dohrávaly i po obědě, který byl zajištěný pořadatelem.

     Nesmíme opomenout, že všechna utkání rozhodovali zkušení ragbisté z Říčan a nad celým turnajem bděl svým okem také prezident Ragbyové unie ČR pan Pavel Chaloupka.

     Po velice nabitém dni zážitky a radostí přišel okamžik vyhlášení výsledků. Celkově nejvíce dosáhlo „na bednu“ Gymnázium Říčany, které si vezlo domů všechny příčky a k tomu ještě jednu zlatou. Druhá nejúspěšnější byla 3. ZŠ u Říčanského lesa, dále pak 2. ZŠ Bezručova a 1. ZŠ Masarykovo nám. s MKG Říčany.

     Všechny zúčastněné školy si domů odnášely sportovní pomůcky a vítězné týmy kromě diplomů také volné vstupy do ICE Arény. Ovšem i pro ty, co nevyhráli, byla připravena sladká tečka na závěr od pekařství Frydrych.

     Dle radosti plápolající z očí snad každého studenta můžeme považovat tuto akci za velice úspěšnou.

     Závěrem patří veliké poděkování organizátorům akce a jejím partnerům. V prvé řadě členům Rugby clubu Říčany za jejich ochotu a podporu nejen při realizaci turnaje, ale i pomoci s pravidly a dodání potřebných materiálů a zázemí. Dále pak rozhodčím, všudypřítomné Zdravotnické záchranné službě i Českému červenému kříži, kteří drželi dozor nad mladými sportovci. V neposlední řadě také společnosti Veolia, která poskytla cisternu pitné vody pro soutěžící týmy.

 

                                                            Za organizátory z řad Žákovského zastupitelstva

                                                            Tomáš Mondschein  a  Adam Babiš

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena