ZŠ Nerudova

30. 6. 2017

Konec školního roku v Nerudovce

Tak jako každý rok i v naší škole zakončujeme různými akcemi - od sportovních, kulturních po vzdělávací. A jaké to byly v letošním školním roce?

Na konci května soutěžili předškoláci již v 5. ročníku soutěže z oblasti EVVO v rámci projektu Patriot. Letos soutěžilo celkem 8 družstev z různých zařízení - z naší školy, z 3. základní školy U Říčanského lesa a z Mateřské školy U Slunečních hodin. Nezáleží na tom, kdo zvítězil, ale na tom, jak jsme si všichni ten den užili. Patrony všech družstev byli jako každoročně nejstarší žáci naší školy. Zde bychom chtěli poděkovat městu za finanční účelovou dotaci na ceny pro děti.

V rámci vzdělávacích akcí jsme se prostřednictvím skupiny historického šermu Pernštejni seznámili s dobou vlády Karla IV. a jeho otce Jana Lucemburského. Celé vystoupení jsme prožili v kulisách říčanského hradu.

S historií říčanského hradu jsme se seznámili i v doprovodném programu říčanského muzea, kterého se zúčastnily děti ze 4. - 7. ročníku.

Vzdělávali jsme se i v oblasti minimální prevence. V tomto případě bychom chtěli poděkovat pracovníkům Městské policie Říčany - p. Fabiánovi a jeho kolegyni paní Pilátové. Zároveň děkujeme vedoucímu MP Říčany p. Řezáčovi za zprostředkování této besedy a na podzim i na návštěvě služebny městské policie.

Děti z přípravné třídy navštívily dvě představení v rámci projektu „Hurá do opery“. Pohádku „O Jeníčkovi a Mařence“ znají všichni, tak si ji krásně užili v prostorách Hudebního divadla v Karlíně.

Jak se chovat při dopravních nehodách, v rámci protipožární ochrany a se zásadami poskytnutí první pomoci jsme se dozvěděli v rámci Dne bez úrazů, který pořádala Cesta integrace.

Největším zážitkem byl asi celodenní pracovní workshop v rámci projektu Řemesla na říčanské hájence. Zde byli žáci rozděleni do třech pracovních skupin. Nejmenší pracovali s panem Bublinou, starší drátovali a ti nejstarší se seznámili s pečením chleba. Celý den jsme si všichni náramně užili a naučili spoustu nových dovedností.

A co nás čeká, na co se můžeme těšit po prázdninách? Na nově vymalovanou školu, na nové akce - lehkoatletické meziškolní závody pro žáky ze stejných typů škol, Ekokosteládu, možná na nové kamarády a kamarádky.

Ale hlavně krásné dva měsíce možná slunečných, pro někoho posledních prázdnin, a proto si je náležitě všichni užijeme, abychom načerpali spoustu nových sil do nového školního roku. Totéž přejeme dalším čtenářům Říčanského kurýru.

 

Jitka Macháčková

 

Vyhodnocení soutěže Patriot ve sběrové soutěži                                                        CELOŠKOLNÍ PROJEKT RECYKLÁČEK 2015\\\/2016

Do této soutěže se zapojily všechny čtyři základní školy v našem městě.

Všechny školy se zúčastnily sběru papíru a hliníku. Hodnocení probíhalo v průměru sebraných hmot na jednoho žáka.

V průběhu celého školního roku se konal sběr papíru na všech říčanských základních školách. Celkem bylo sebráno: 94.332,45 kg starého papíru v průměru na 1 žáka říčanských škol tj. 55,83 kg.

Sběr hliníku probíhal na 3 základních školách. Hliníku sebrali žáci škol celkem 763,3 kg, v průměru na jednoho žáka zúčastněných škol je 0,723 kg hliníku.

Název školy

Papír

Hliník

1. základní škola Masarykovo nám. Říčany

73268

117,984 kg/žák

445,9

0,71 kg /žák

2. základní škola Bezručova Říčany

9860

13,27 kg/ žák

238,5

0,32 kg/ žák

3. Základní škola U Říčanského lesa Říčany

5524,42

9,777 kg/žák

x

4. základní škola Nerudova Říčany

5680

82,31 kg/žák

78,9

1,14 kg/ žák

 

 

Děkujeme Městu Říčany za poskytnutí finančních prostředků na odměny pro všechny školy v rámci projektu Patriot.

 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena