ZŠ Nerudova

29. 3. 2018

Školní družina

Školní družina při 4. základní škole Nerudova má od letošního školního roku otevřena tři oddělení. První oddělení navštěvují žáci přípravného ročníku, v druhém oddělení jsou zapsány děti z prvního a druhého stupně, ve třetím ze speciální třídy. K pravidelné docházce je přihlášeno 29 dětí. Provoz ŠD je zajištěn ráno od 6:45 do 7:45 a odpoledne od 11:40 do 16:30. Činnost probíhá dle ŠVP. Jednotlivé cíle slučujeme do rozvíjených kompetencí, které vybavují děti prakticky využitelnými dovednostmi. Využíváme školní zahradu, chodíme na procházky, navštěvujeme dětská hřiště. Při činnostech rovněž využíváme počítačovou učebnu, tělocvičnu, školní kuchyňku a dílnu. V první řadě ale respektujeme potřeby dětí na relaxaci, zábavu a seberealizaci.

Naše školní družina nejvíce spolupracuje s přípravnou třídou. Společně jsme se zapojili do akce pořádané městem – zdobení vánočního stromku, vyrobili dárečky pro radost obyvatelům Domova seniorů Říčany, které navštívili žáci PT s vánočním a jarním programem.

Ve spolupráci s druhým stupněm jsme se aktivně zapojili do výroby vánočních dekorací pro prodejní výstavku a napekli perníčky.

V letošním školním roce nás ještě čeká karneval, velikonoční pracovní dílnička, sportovní odpoledne k MDD a noc ve škole.  O tom, jak se dětem líbily akce, vás budeme informovat v dalších vydáních Říčanského kurýru.

Renata Čermáková

Monika Šimková

 

Tak jako v minulých letech, i v letošním roce se připravujeme na prodej sazenic rajčat a paprik.

Cena je stejná jako v loňském roce, tzn. 10 Kč za sazenici.

Prodej bude zahájen koncem dubna 2018.

Bližší informace na tel. čísle: 323602005

 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena