ZŠ Nerudova

28. 9. 2018

Jak jsme zahájili?

I letošní školní rok jsme v ZŠ Nerudova zahájili tradičně v naší nevelké tělocvičně. Přivítali jsme nové žáky z přípravné třídy a i žáky 1. ročníku. Přítomni byli nejen rodiče, prarodiče, ale přišel mezi nás i zástupce našeho zřizovatele Zdeněk Hraba, který popřál všem žákům, rodičům i pedagogům klidný a bezproblémový školní rok.

Hned na začátku tohoto školního roku jsme absolvovali 1. letošní sběrový den papíru. V oblasti EVVO jsme se zúčastnili i oblastního kola v tradiční „Ekokosteládě“, o tom jak naše družstvo dopadlo, vás budeme informovat v dalším čísle.

Máme za sebou i první projektový den tohoto školního roku na „Říčanské hájence“. Děti z přípravné třídy se seznámily s výrobou ručního papíru, žáci 1. stupně se vypravili „Za tajemstvím lesa“ a 2. stupeň zkoumal jednu ze základních podmínek k životu - vodu.

Koncem měsíce ukončíme i školní kolo ve výtvarné soutěži „Koruna krále českého“, kterou jsme vyhlásili v rámci 100. výročí založení naší republiky.

V příštím měsíci už začneme žít i kulturně, naplánovali jsme divadelní představení, programy primární prevence, besedy v dětském oddělení naší knihovny a spoustu dalších akcí.

Plány jsou, doufáme, že i realizace bude klidná a pohodová.

Jitka Macháčková

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena