ZUŠ Říčany

28. 4. 2017

ZUŠ OPEN, Zápis žáků, Koncert ke DNI MATEK

ZUŠ Říčany se zapojila do celonárodního projektu ZUŠ OPEN.

Co je to vlastně ZUŠ OPEN?

Celý projekt vznikl za podpory Nadačního fondu Magdalény Kožené a má za úkol podpořit základní umělecké školství a zdůraznit jeho důležitost v našem vzdělávacím systému. Základní umělecké školy představí svůj program v rámci jednoho dne - úterý 30. května 2017 – po celé republice. Bude to pra naše školy den oslav, sdílené radosti a respektu k unikátnímu systému základního uměleckého vzdělávání, prostor pro setkání žáků, pedagogů, rodičů a všech, kteří mají zájem o umění a kultivaci nejmladší generace

Projekt chce prezentovat celou šíři umění a života uměleckých škol mimo obvyklý rámec a prostory škol a zapojit v jeden den do spolupráce co nejvíce uměleckých škol a podpořit jejich vzájemnou komunikaci v rámci regionu a posílit jejich prestiž.

ZUŠ Říčany pořádá v rámci tohoto projektu dvě akce, na které vás srdečně zveme.

 

ZÁPIS ŽÁKŮ PRO ŠKOLNÍ ROK 2017/2018

Vážení rodiče,

děkujeme za váš zájem o studium na ZUŠ Říčany. Vzhledem k tomu, že se každým rokem hlásí více dětí a čekání na zápis ve frontě na chodbě není pro vaše děti, ani pro vás nijak příjemné, budete se v letošním roce na zápis přihlašovat elektronicky. Na našich webových stránkách www.zusricany.cz je pro vás připravena aplikace, na které si sami zvolíte čas, který vám bude vyhovovat a přijdete ve vámi zvolený termín. Pro nás pro všechny odpadne stres, který při zápisu vždy nastal s přímou úměrností na délku fronty čekajících rodičů s dětmi.

Děti přezkoušené v MŠ již aplikaci používat nemusí. Přihlášky si vyzvedneme v MŠ a budou již evidované.

Aplikace na www. zusricany.cz  bude pro vás připravena od 2. 5.2017 od 10.00 hodin. Přihlašování bude uzavřeno 29. 5.v 10.00 hodin.

Doufáme, že tato změna přispěje k větší spokojenosti vás i vašich dětí.

Kdo se nestihne nebo nemůže elektronicky zaregistrovat, může také samozřejmě přijít k talentové zkoušce, ale musí počítat s určitou časovou prodlevou.

 

Zároveň zveme vás i vaše děti na Den otevřených dveří , který proběhne  30. 5. 2017 od 13.00 – 17.30 hodin v budově na Masarykově nám. 57 – pouze hudební obor.

(Bohužel výuka tanečního oboru probíhá ve čtvrtek a výtvarný obor má ve stejný den velkou vernisáž výstavy v Praze, takže do těchto oborů nemůžete nahlédnout.)

Můžete společně s dětmi navštívit naší školu, zeptat se na vše, co potřebujete vědět o studiu a lehce nahlédnout do výuky u jednotlivých nástrojů. Vedení školy a naši pedagogové vám budou k dispozici.

 

A nyní k zápisu.

 

ZÁPIS ŽÁKŮ PRO ŠKOLNÍ ROK 2017/2018

Zápis žáků pro školní rok 2017/2018 se uskuteční 29. května  (30.5. je Den otevřených dveří) a  31. května 2017 v ředitelně ZUŠ Říčany, Masarykovo nám.57,  každý den od 14.00 – do 17.00 hodin. Žáci jsou přijímáni na základě talentové zkoušky.
 Přihlašování k zápisu bude pro vás připraveno na webových stránkách  www. zusricany.cz 

od 2. 5.2017 od 10.00 hodin. Přihlašování bude uzavřeno 29. 5.v 10.00 hodin.

 

HUDEBNÍ OBOR
Zájemci o studium nebo jejich zákonní zástupci se zaregistrují na www.zusricany.cz , vyplní elektronickou přihlášku a zvolí si termín talentové zkoušky podle svých časových možností.  (Registrace k talentovým zkouškám, na úvodní straně našich webových stránek). V uvedenou dobu přijde dítě s doprovodem rodičů na talentovou zkoušku do ZUŠ. Uchazeči o studium prokáží předpoklady ke studiu při talentové zkoušce - orientace v rytmu a intonaci, zpěv.

Děti si k talentové zkoušce nemusí nic připravovat. Vše co při talentové zkoušce vyžadujeme, by mělo být dětem přirozené.
Přípravná hudební výchova pro děti předškolní 5 let a 6 let.
Do 1.ročníku  přijímáme děti od 7 let.
Děti přezkoušené v mateřských školách podají pouze přihlášku.

 

TANEČNÍ OBOR
Zájemci o studium nebo jejich zákonní zástupci se zaregistrují na www.zusricany.cz a vyplní elektronickou přihlášku.

30. května 2017 (úterý)  bude na www.zusricany.cz vyvěšen rozpis dětí do skupin na talentovou zkoušku. Podle počtu přihlášených dětí, může být termín talentové zkoušky rozdělen na dvě až tři skupiny. Čas se tedy může ještě trochu změnit.

Talentová zkouška proběhne 1. června 2017 v 18.15 – 19.00 v tanečním studiu, Pod školou 1110 (Masarykovo nám. Mezi ZŠ a farou)

Rodiče a děti, kteří mají zájem o taneční obor, nemusí v zápisovém termínu navštívit ZUŠ, přijdou rovnou na talentovou zkoušku.

Dítě si k talentové zkoušce přinese cvičební úbor a cvičky.

Přijímáme děti od 5 let.


VÝTVARNÝ  OBOR

Zájemci o studium nebo jejich zákonní zástupci se zaregistrují na www.zusricany.cz vyplní elektronickou přihlášku.

V zápisovém termínu (tj. 29.5 nebo 31. 5. 2017) přinesou rodiče výtvarné práce dětí do ZUŠ. Prosíme pouze výkresy (nikoli trojrozměrné práce) vložené do obalu či desek s nadpisem jména dítěte. Zároveň rodiče  dostanou informace k talentové zkoušce a bude jim sdělen čas talentové zkoušky – záleží na počtu přihlášených dětí.

Talentová zkouška proběhne 5. června 2017 od 16. – do 18.00 ve výtvarném ateliéru, Pod školou 1110 (Masarykovo nám. Mezi ZŠ a farou)

Podle počtu přihlášených dětí, může být termín talentové zkoušky rozdělen na dvě až tři skupiny. Přijímáme děti od 5 let.

Výtvarné práce si mohou děti po talentové zkoušce odnést domů.

 

 

Děti doporučené k přijetí do přípravných ročníků event. náhradníci budou oznámeni na www.zusricany.cz  od 16. června 2017.
 Prosíme rodiče o přesné vyplnění přihlášky!!
Příjem žáků pouze do naplnění kapacity školy.
V případě, že se během září uvolní další místo v některém z oborů, budeme děti doplňovat na základě podaných přihlášek v zápisovém termínu (tj.v květnu 2017)
 
Schůzka rodičů všech nově  přijatých žáků  se uskuteční 6. 9. 2017 v 17.00 hodin ve třídě č.1 v ZUŠ Říčany , Masarykovo nám.57
Rádi zodpovíme Vaše dotazy:  323 602 278, 604 737 629 , 721 117 535    
Prosíme, sledujte naše webové stránky www.zusricany.cz.
Přijďte, těšíme se na vás!!

Iveta Sinkulová, ředitelka ZUŠ Říčany,

Hana Javorská, zástupkyně ředitelky 

a kolektiv pedagogů ZUŠ Říčany

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena