Poradenské centrum pro rodinu a děti “Úsměv“

25. 4. 2013

23. dubna proběhl den otevřených dveří v nových prostorách centra v Teršípově domě na Masarykově náměstí

Začátkem letošního roku se v Říčanech otevřelo široké veřejnosti nové Poradenské centrum pro rodinu a děti “Úsměv”, jehož hlavní činností je odborné poradenství v oblasti sociálně právní ochrany dětí, odborná pomoc v souvislosti s náhradní rodinnou péčí – pěstounskou péčí a dále poskytování psychologické, psychoterapeutické pomoci zaměřené na řešení osobních, rodinných a vztahových problémů.  Další činností toto centra je pořádání různých akcí pro děti převážně z pěstounských rodin a to formou vícedenních táborů, volnočasových setkávání a pořádání besídek. Za tímto účelem bude činnost našeho centra rozšířena o získávání různých sponzorských darů z řad veřejnosti a různých grantů, které budou použity především pro rodiny v obtížných životních situacích.

Nově vzniklé Poradenské centrum Úsměv, jehož pracovníci jsou odborníci na danou problematiku, sídlí na Masarykově náměstí č. 66 v Teršípově domě v Říčanech. 

 

Dne 23.4.2013 proběhl v těchto prostorách „Den otevřených dveří“ za účasti spolupracovníků zabývajících se ochranou práv dětí.  Činnost nově otevřeného centra Úsměv uvítali nejen samotní představitelé Města, ale I pracovníci v celém Středočeském kraji zabývající se agendou sociálně právní ochrany dětí, pediatři, pedagogové či další odborníci.

Věříme, že činnost tohoto Centra bude nejen nedílnou součástí života v mnoho pěstounských rodinách, ale najde zde pomoc celá škála občanů při řešení mnoha složitých rodinných situacích.

 

Více informací najdete na http://www.usmevricany.cz/  

Za o.s. Ing. Jiří Kreisinger, Bc. Michaela Ślajsová, Mgr. Zuzana Švadlenková, Bc. Jiří Vůjtěch a kolektiv pracovníků

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena