„120“ – svátek jen seniorů?

1. 11. 2013

 

Počátkem září pořádá tenisový oddíl T. J. Sokol Říčany a Radošovice tzv. tradiční „stodvacítku“. Jde o soutěž ve čtyřhře, kdy na každé straně dvorce musí součet věku hrající dvojice dosáhnout alespoň čísla 120. Spodní hranice věku musí činit 50 let. Proto v názvu ten otazník – proč by dvojici nemohl tvořit pár o věku 50 + 70 let? Pak rozhodně nemůžeme mluvit jen o seniorech.

Letošní 6. ročník tohoto populárního turnaje se opravdu velmi zdařil. Nejnapínavější je vždy samozřejmě počasí, ale letošní sobota 21. září byl pravý ukázkový den babího léta. Díky sponzorům byly obnoveny nátěry všech zařízení, tj. plotu, buňky, klubovny, lavic a laviček, dovybavila se klubovna o šatnové prostory, jakož i buňka, která tvoří zázemí správců tenisových kurtů, v neposlední řadě byla obnovena již nevyhovující zařízení pro úpravu dvorců. Toto vše se podařilo díky pracovitosti zejména seniorů tenisového oddílu, ale také díky finanční podpoře sponzorů: BENO Říčany, INSIDEA s.r.o. Praha 10, KONVEST Říčany, Miloš Hybner, RNDr. Jan Černohorský. Ještě jednou děkujeme!

A teď k samotnému sportovnímu zápolení: turnaje se zúčastnilo rekordních 17 dvojic, z nichž pouze jedna dámská ve složení Hanka Dobrovodská a Marie Vojáčková neztratila odvahu opětovně změřit síly proti mnohdy záludným, ale většinou gentlemanským mužským returnům. Jedna dvojice byla smíšená – Lenka Špačková a Karel Bláha.

Dvojice byly rozděleny do čtyř skupin. Z každé skupiny postoupily do finálové soutěže dvě a zbylé dvojice hrály soutěž „útěchy“.

Vítězem celé soutěže se stali Standa Koubek a Jiří Vocl, kteří ve finále porazili Otu Korbela a Vítězslava Vaveru. Na třetím místě se umístila dvojice Mirek Löppen a Milan Štěpánek.

Je třeba ocenit velké úsilí ředitele turnaje Standy Koubka, který zabezpečil vše po stránce sportovní, organizační a společenské. Velké díky i za kulinářské umění Mirka Löpenna, který se postaral o občerstvení hráčů i diváků. Večerní posezení s živou hudbou, tancem, zpěvem a s ochutnávkami mňamek od manželek hráčů nemělo chybu.

Na závěr chceme poděkovat sponzorům tohoto oblíbeného turnaje: Coca Cola (hlavní sponzor), Aspen sport Praha, Hotel Pratol, Oáza Říčany, Pekařství Frydrych, Restaurace U Jermařů, Tůma Stanislav, Vocel Roman, Vencovský Karel.

Mezi diváky sportovního zápolení i účastníky společenského večera jsme mohli přivítat místostarostku městského úřadu paní Karlu Egidovou, která turnaj rovněž podpořila sponzorským darem. Tenisté děkují a oceňují zájem města o činnost seniorů.

 

Hana Dobrovodská

účastnice turnaje „120“

 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena