“Byla by škoda se nezúčastnit,” hodnotili Klánovický půlmaraton běžci

29. 10. 2015

Skvělé ohlasy na první ročník Klánovického půlmaratonu, který se běžel v neděli 25. října 2015, povzbuzují organizátory do dalších akcí plánovaných v roce 2016.

Závod nabídl výborné sportovní výkony nejen v podání vítězů Pavla Dymáka a Radky Churáňové, ale i stovek dalších. Trasu v krásném Klánovickém lese, zdobící pestrá paleta podzimních barev, se vydaly zdolat stovky běžců nejen z České republiky. Součástí hlavního terénního půlmaratonu byla také 10km trať, 5km canicross (běh se psem) a dětské závody.

 

Téměř 1000 běžců


Kapacita závodu byla naplněna týden před startem, což je na první ročník skvělý úspěch. Radost měli organizátoři také z toho, že 41 % účastníků byly ženy. Do všech závodů se přihlásilo 962 běžců. 
  5km canicross (běh se psem) a dětské závody.

Jsme nadšení z průběhu celého závodu, a zejména z ohlasů, které nám chodí od účastníků i partnerů závodu,” říká Ondřej Brouček, ředitel závodu. “Určitě je to motivace do organizace dalších závodů, které chystáme v příštím roce.

Koláče místo medailí

Běžci chválili hlavně organizaci, zejména občerstvovací stanice s nadšenými občerstvovači a specialitu Klánovického půlmaratonu. Tou byly buchty, koláče a štrůdl, který pro běžce napekli studenti klánovické hotelové školy a setkali se s ohromným úspěchem. Také zázemí ve sportovní hale, ve které se mohli závodníci nejen ohřát, ale také převléknout a osprchovat. V neposlední řadě byli nadšení krásnou trasou, která vedla 100% Klánovickým lesem.

Závod organizovalo občanské sdružení Tři pro zdraví, které pořádá závody ve východní části metropole téměř 10 let, a to:

  • Újezdský duatlon (kombinace běhu a jízdy na kole)
  • Klánovický MiniAdventure (orientační cyklozávod s doprovodnými úkoly)
  • Velká cena města Úval (terénní cyklozávod)
  • Zahaj školní rok pětkou (běžecký závod na 5 km)
  • Klánovický půlmaraton (běh a canicross)

Více informací o závodech najdete na www.triprozdravi.cz

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena