120 let FK Říčany

26. 10. 2021

 

V úterý 28. 9. 2021 se na stadionu FK Říčany uskutečnila oslava 120 let založení fotbalového klubu FK Říčany a také slavnostní otevření zrekonstruované tribuny a šaten. Náš klub byl založen na jaře 1901 místními studenty pod názvem Sportovní klub Říčany a první fotbalové utkání jsme sehráli na podzim roku 1901 proti Unionu Žižkov.

Díky sportovním nadšencům, kteří nelitovali volného času při práci pro fotbal po celá desetiletí, se náš klub udržel a můžeme slavit toto výročí a být hrdi na to, že jsme devátý nejstarší klub v České republice. Chtěl bych poděkovat všem hráčům, trenérům a dalším spolupracovníkům, kteří náš klub posouvají dál. Věřím, že fotbalový klub FK Říčany bude dál vychovávat další generace kvalitních fotbalistů, kteří budou propagovat naše město.

Oslavy 120 let založení zahájilo utkání mezi žáky FK Říčany a FK Radošovice, následovaly zápasy dorostu a mladší přípravky. Slavnostní zahájení proběhlo za účasti starosty města Říčany Davida Michaličky a říčanského faráře Konstantina. Poté následoval pikantní zápas mezi starými gardami FK Říčany a FK Radošovice nad 50 let, který skončil výhrou FK Říčany 2:1. Následně hráli zápas mezi sebou říčanští fotbalisté nad 35 let, kteří zde hráli mezi lety 1995 - 2012. Sportovní část byla zakončena zápasem mezi FK Říčany a Starou gardou SK Slavia Praha s výsledkem 3:3.

Závěrečná část oslav byla ve znamení živé hudby kapely Sirius band, tomboly a celý den byl zakončen slavnostním ohňostrojem. Myslím si, že se celý tento slavnostní den velmi povedl, výborné počasí, skvělé zabijačkové hody, hodně atrakcí a hlavně dobrá nálada všech účastníků. Chtěl bych také poděkovat všem sponzorům a hlavně dobrovolníkům, kteří se podíleli na organizaci oslav. Poděkování také patří Městu Říčany, které finančně podpořilo pořádání tohoto celostátního mládežnického turnaje grantem ve výši 30 000Kč.

Milan Čížek předseda FK Říčany

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena