„MĚSTSKÁ“ má nově i sobotní linku

2. 5. 2021

 

Vyhlášený lockdown a uzavřené školy zamíchaly i s provozem městské MHD a školních linek. Fungoval prázdninový provoz, přinesl ale také jedno rozšíření – nákupní linku. „Využili jsme omezení jízdních řádů z důvodu nízkého počtu cestujících a v době prázdninového provozu jsme zavedli nákupní linku, která jezdí ze sídliště Olivovna, přes Komenského náměstí, nádraží do Lihovaru a průmyslového areálu Černokostelecká a zpět v čase cca 12:20 – 14:10 hod.,“ vysvětluje radní Jarmila Voráčková. Tato linka bude fungovat opět v době prázdninového provozu, tedy v červenci a srpnu.

V návaznosti na postupný návrat žáků do škol začaly od pondělí 12. dubna jezdit opět školní linky, od pondělí 19. dubna se vrací v platnost běžné jízdní řády linek Městská.

„Kromě nákupní linky, která jezdí pouze v prázdninovém provozu, zavádíme i sobotní linku, po které cestující dlouho volají. Jezdit začala už v sobotu 17. dubna a fungovat bude od dubna do konce roku,“ říká radní Jarmila Voráčková. Zelená linka jezdí na trase od hřbitova přes náměstí, nádraží, na sídliště Pod Kavčí skálou a sídliště Olivovna a zpět, vyjíždí před 7. a končí po 15. hodině. Doveze tak cestující na farmářské trhy, na hřbitov nebo na nádraží. Linka jezdí v pravidelných intervalech v návaznosti na vlak.

S postupným uvolňováním a zlepšováním epidemické situace by se jízdní řády už měnit neměly a měly by tedy platit běžné. „Omlouváme se cestujícím za možné zmatky, situace byla poměrně nepřehledná a snažili jsme se na ni pružně reagovat, abychom obsloužili cestující, ale zároveň aby nejezdilo moc prázdných autobusů. Doufám, že prázdninová nákupní linka a celoroční sobotní tyto nepříjemnosti vykompenzuje,“ uzavírá radní Jarmila Voráčková.

Tisková zpráva města

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena