„Městská“ v Říčanech

1. 5. 2022

Názor M. Kotrba, reakce J. Voráčková

Nechápu, proč se Radnice brání vytvoření okružní jízdy oproti stávajícím systému – jízdám tam a zpět.

Např. vezme-li se linka č. 2 + 7 (jezdí jedním autobusem), najede 5+5 a 3+3 km, čili 16km. Okruh by najel 14 km a dopravil na více míst, hlavně k nákupní zóně: Masarykovo nám. – Na Růžku, Štefánikova, Park A. Švehly až na Pastelkov a pak Pacov – Březské rozcestí, Pacov – ZŠ NEMO,  Mozartova, (dále po Mozartově a Bílé)  nově zřídit zastávku Lidl (nejlépe na jejich parkovišti),

U podjezdu, U trati, Srnčí a po Na vysoké, Březinově a Říčanskou na Wolkerovu, Masarykovo nám. a Masarykovo nám. – Na Růžku.

M. Kotrba

Vážený pane Kotrbo,

děkujeme za váš názor.

Radnice se nebrání úpravám v jízdních řádech. Naopak se chystá omezení právě linky č. 7 tak, aby autobus zajížděl i do průmyslové (nákupní) zóny. Plánujeme změny od 1. 9. 2022 s tím, že budou autobusy posíleny o další spoje, aby se takt zkrátil na půl hodiny. Jestliže dám na hromadu všechny názory občanů, nelze dojít ke shodě. Někomu prostě trasa vyhovuje zcela, někdo se přizpůsobí a samozřejmě někomu nevyhovuje. Jízdní řády musíme tedy přizpůsobit většině obyvatel Říčan.

Váš podnět předám, protože konečnou verzi změn ještě nemáme. Jak se bude jezdit po prázdninách, závisí i na odsouhlasení zastupitelstvem.

S pozdravem

Jarmila Voráčková, radní

 

 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena