37 roční PO-PO-LES 2015

3. 7. 2015

z pohledu hraboše lesního

Jsem hraboš lesní. Už skoro rok bydlím ve Strašíně v lese blízko skály.

Před 14 dny se v lese začaly dít divné věci. Občas přijelo auto, někdo pobíhal po lese, uklízel nepořádky, položil přes potok další lávku.

Před MDD nějací lidé začali po lese stavět hrady, zámky, chaloupky a sluje. Měl jsem z toho strach, bál jsem se o svoji noru.

V sobotu ráno už nepobíhali po lese lidi, ale postavy z pohádek a v 10 hodin se do pohádek hrnuly proudy lidí. Každá pohádka hrála své malé představení a lidi nakonec dostali i najíst. Nevím co to jedli, ale nádherně to vonělo. Jeden ten kousek jsem si taky vzal, byl skvělý.

Doufal jsem, že až se vše uklidní na mě ještě něco zbude, ale oni všechno uklidili – škoda.

Taky jsem byl na kukajdu u pana krále a jeho dvora. Nějaká hradní paní tam  prodávala kartičky. A představte si, našli se lidi, kteří nezaplatili vstup. Přesto, že jim nikdo nezavázal oči a neucpal uši, klidně si užívali se svými dětmi pohádek zadarmo. Říkal jsem si, jestli to nejsou ti stejní, co  nadávají na poměry a frfňají, že se všechno rozkrade. Jo a panu králi napuchla ruka od razítkování a některé víly a princezny, co neví jak se obléct když je chladno se klepaly zimou. Králíci mi připadali přerostlí a obřím čmelákům jsem se raději vyhnul. Občas se po lese válely dukáty a hlavně bonbóny. A ochutnal jsem malinkou  perníkovou chaloupku.

Už se nebojím těch pohádek a mumraje. Pohádkové bytosti jsou hodné a i lidi a hlavně jejich děti si pohádkového lesa užívali. Proto tady u skály budu bydlet natrvalo a počkám si, jestli bude něco podobného i 4.června 2016. Musím si dotáhnout do pelíšku víc těch buřtíků.

 

                                                            Váš Hraboš lesní 

                                                           zvaný Strašínský

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena