10. ročník Memoriálu Oldy Nehasila v tenise

2. 10. 2015

Po roce a poprvé v zářijovém termínu se uskutečnil jubilejní 10.ročník Memoriálu Oldy Nehasila.

Druhý víkend v září se sešlo za velmi příjemného tenisového počasí a za řízení zkušeného tenisového funkcionáře Libora Nehasila a jeho nadšeného týmu organizátorů na kurtech u Jurečka 29 mužů či dorostenců. Protože je turnaj součástí termínové listiny ČTS, hráčské obsazení bylo kvalitní, ať již v podobě bývalých prvoligových či několika současných hráčů z druhé ligy.

V prvním kole turnaje bylo vidět několik vyrovnaných a zajímavých duelů. Za zmínku stojí marný boj spolufavorita turnaje a odchovance říčanského tenisu Marka Mrázka (LTC Houštka) s Petrem Benešem (OAZA Praha), hodinový boj Štěpána Bimky (Sokol Říčany) s Jiřím Noskem (Sport Eden Beroun) ukončený po emotivním vystoupení hráče Noska po prvním setu (7:6 Bimka), či 90ti minutový boj druhého nejstaršího v singlovém pavouku Filipa Krischkeho (TK Radošovice) s Martinem Horským (Bohemians Praha), kdy za stavu 6:7 domácí hráč skrečoval pro naprosté vyčerpání.

Druhé kolo nabídlo všem, kdo zavítali na naše kurty opět hezký tenis. Mohli jsme vidět nejdelší utkání turnaje, kdy Tomáš Gajdůšek (Tenis Banka Praha) přehrál po více než třech hodinách Martina Horského. Radost udělal domácím příznivcům David Michalička (TK Radošovice), který po možná nejlepším výkonu sezony přehrál třetího nasazeného Aleše Strážnického (TCD Horní Měcholupy).

V krásném nedělním ránu byly rozehrány čtvrtfinálové duely. První nasazený Ondřej Dušek (OAZA Praha) narazil na Romana Jetela (LTC Houštka) a matador středočeského tenisu opět ukázal ve svých 45ti letech velkou kvalitu a s přehledem vyhrál. Bohužel se s turnajem rozloučil domácí David Michalička, podlehl velmi dobře hrajícímu Petru Benešovi a také Štěpán Bimka, který prohrál s Martinem Takáčem (Sj. Č. Brod).

Semifinálové duely byly již v jasné režii favoritů a tak jsme se mohli těšit na finálový zápas Roman Jetel a Petr Beneš. V něm však již bylo jasné, že věk se neptá a tak se vítězem turnaje ve dvouhře stal Petr Beneš.

Ve čtyřhře startovalo pouze 8 dvojic. Všichni jsme se těšili na finálový duel, ke kterému po losu mělo dojít, což se potvrdilo. Roman Jetel spolu s nejstarším účastníkem turnaje Liborem Nehasilem (TK Radošovice) a proti nim favorité Marek Mrázek a Michal Jetel (LTC Houštka). Favorité neměli mnoho práce a zaslouženě zvítězili.

V příštím roce vstoupí turnaj do druhé dekády a my všichni z kurtů od Jurečka věříme, že se budeme moci dívat na zajímavá tenisová klání a užívat pohodu, kterou náš klub nabízí všem!

Za TK Radošovice

Filip Krischke – sportovní referent

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena