1. Základní škola Říčany

3. 5. 2019

Jak se žije basketbalový sen; Ve školním roce 2019/2020 6. třídu s rozšířenou výukou matematiky; Čtení v Husově knihovně Říčany

Jak se žije basketbalový sen

 Zastavení první: Okresní kolo v basketbale dívek v Brandýse nad Labem. Naše družstvo tvoří Hanka a Markéta Oubrechtovy, Linda Rettová, Tereza Bočková, Alžběta Rýcová, Jaroslava Svobodová, Anna Pánková a Sára Slavíčková. Postupně ve skupině porážíme 2. ZŠ Bezručova a ZŠ Brandýs nad Labem Palachova.  V semifinále s 1. ZŠ Čelákovice vítězíme 22:4. Ve finále nás čeká ZŠ Na Výsluní z Brandýsa, máme trochu obavy, doléhá na nás únava, ale zlepšeným výkonem se dostáváme na první místo. Postupujeme!

 

Zastavení druhé: Krajské kolo v Nymburce. Hrajeme ve velké hale, je to krása i nezvyk. Jako soupeře jsme si vylosovaly Příbram, Poděbrady a Benešov. Nejvíc se obáváme Příbrami, nakonec neoprávněně. Vítězná jízda naší skupinou je u konce. Druhá skupina je prý velmi těžká, ve volných chvílích se díváme na utkání. Jak dopadne semifinále? Nakonec si poradíme s Českým Brodem nečekaně velmi hladce 22:0. Máme postup do kvalifikace o republiku v kapse. Hurá! Teď ještě najít zbytek sil na finále. Potkáváme opět ZŠ Příbram Březové Hory, nic nesmíme podcenit. Povedlo se, odvážíme si pohár pro vítěze a velkou radost.

Jaké bude třetí zastavení v Jičíně? Dáme vám vědět.

Lenka Schickerová

 

Ve školním roce 2019/2020 6. třídu s rozšířenou výukou matematiky

Písemná přijímací zkouška (zařazovací řízení) se koná ve středu 29. května 2019 v 8.10 v  budově 1. ZŠ, Masarykovo náměstí 71

(budova za kostelem). Zkoušky probíhají formou matematického testu. Testu se neúčastní žáci, kteří již byli přijati na osmiletá gymnázia a odevzdali tam zápisový lístek. Žáci si přinesou psací a rýsovací potřeby.

Přihlášky s kopií vysvědčení za 1. pololetí pátého ročníku musí být dodány nejpozději 24. 5. 2019 do 12.00 hodin do budovy školy. Budou přijímáni pouze žáci, kteří mají jako cizí jazyk angličtinu.

Přihlášku lze vyzvednout v hlavní budově školy nebo stáhnout ze stránek školy (www.zs-ricany.cz).

O zařazení žáka do této třídy rozhoduje ředitel školy na základě výsledků zařazovacího testu, hodnocení v 5. ročníku (vysvědčení) a kapacitních možností školy. Náhradní termín nevypisujeme.

Další informace na tel. čísle 323 602 794.

Pavel Bednář,

ředitel školy

 

Čtení v Husově knihovně Říčany

Dne 13. 3. 2019 jsem se zúčastnila společně se spolužáky ze 7. A a 7. B  čtení v knihovně. Posluchačům jsme četli z knihy Neznámí hrdinové, kterou napsali loňští deváťáci a vydala ji vlastním nákladem naše ZŠ.

Kolem 16. hodiny se v nejvyšším patře knihovny sešlo tolik posluchačů, že nás to opravdu překvapilo. Přišli naši rodiče, ale i úplně cizí lidé, aby si nás poslechli. Proto nás všechny zachvátila tréma, neklid a zodpovědnost, abychom nic nezkazili. Když jsme začali číst, bylo úplné ticho, všichni poslouchali a každý přečtený příběh ocenili potleskem. Všimla jsem si, že někteří posluchači byli při čtení příběhů dojati a plakali.

Přečetli jsme postupně ve dvojicích 10 skutečných příběhů, které prožili předkové našich bývalých spolužáků během 20. století. Když zazněl závěrečný potlesk, měla jsem velmi dobrý pocit. Čtení v knihovně se mi moc líbilo a jsem ráda, že jsem se ho mohla zúčastnit.

Karolína Mandelíková, 7. B

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena