1. ZŠ Říčany

1. 2. 2020

Florbalový turnaj

Vybraní žáci 1. ZŠ Říčany se zúčastnili florbalového turnaje za okres Praha – východ.

Úvod turnaje jim moc nevyšel, první zápas prohráli 0:4, pak se ale rozehráli a ve skupině se umístili druzí. Tím se kvalifikovali do čtvrtfinále, kde s přehledem vyhráli 4:2, a následně postoupili do semifinále, kde porazili soupeře z Open Gate 1:0 po skvělé střele kapitána Mikiho Prose. Dostali se tak do finále proti týmu, který je ve skupině porazil 4:0.

Finálový zápas byl ale jiný, velmi vyrovnaný, v jednu chvíli naši kluci dokonce vedli o dva góly. Nakonec jim ale nestačily fyzické síly, a tak podlehli v posledních vteřinách 4:3. Skončili na skvělém 2. místě. Děkujeme za výbornou reprezentaci školy.               

 

Školní futsalová liga – 2. kolo

V minulém čísle jsme psali o vítězném 1. kole, v kterém jsme dokázali porazit Jesenici, gymnázium Open Gate i sportovní třídy ze ZŠ Dukelská Benešov, ale ve 2. kole jsme výsledkově už tak úspěšní nebyli. Dukelská nám porážku vrátila i s úroky (1:8) a i v zápasech s Nymburkem a domácími Milovicemi jsme tahali za kratší konec.

Fotbalově jsme byli lepší a oba soupeře jednoznačně přehrávali. Nedávali jsme však góly, a tak jsme oba zápasy smolně prohráli 1:2. Skončili jsme tak na čtvrtém, nepostupovém místě.

Martin Caudr

 

Ohlédnutí za předvánočním týdnem

Pár fotografií zachycuje předvánoční atmosféru posledního týdne před prázdninami, kdy si děti mohly vybrat a přihlásit se na sportovní turnaje (kluci na florbal, dívky na přehazovanou), nebo různé vánoční dílny (např. pečení vánočního cukroví).

Mimo jiné jsme využili také toho, že naše americká lektorka Andrea se zajímá o tanec a je i skvělou tanečnicí. Skupinku zájemců naučila dva tance z oblasti Polynésie, přičemž jim vysvětlila i historii těchto tanců a jejich význam pro místní obyvatele.

 

Prosincová poezie – 2. ročník

Řekne se obyčejně  slovo - Vánoce. Čas pohody a klidu, radosti i obav, co najdeme letos pod stromečkem. Do Vánoc zbývalo pár dnů, a proto jsme si je zpříjemnili nejen koledami, ale i poezií.

I letos jsme již od října poctivě prohlíželi své knihovny, abychom si vybrali tu nej-  báseň, která se nám líbila. Příprava na recitační soutěž mohla začít. Výběr básní nám i tak zabral trochu času, přestože jsme již věděli, kde máme hledat. O to větší jsme měli radost, když jsme se básně naučili zpaměti. 

Počátkem listopadu proběhla ve všech třídách 7. ročníku třídní kola.  Porota složená z žáků každé třídy pak svým bodovým hodnocením vybrala pět postupujících do ročníkového kola, které se konalo 18. 12. 2019. V porotě zasedli nejen třídní učitelé a paní učitelka matematiky, ale i vedení školy. Jedním z porotců byl i náš spolužák.

Tréma udělala své, ale když nám na úvod zarecitovali i naši třídní učitelé, tak jsme se do recitace pustili také. Vylosovali jsme pořadí a postupně předstupovali před naše spolužáky i porotu.    Konkurence byla i letos velká.

Na místech nejvyšších nakonec skončili od třetího místa F. Šembera, L. Glogarová a vítězství vybojovala A. Domkařová se svojí vlastní básní. Poděkování ale patří všem soutěžícím, kteří neodešli s prázdnou. Slavnostního předání cen se ujaly obě paní zástupkyně. Soutěžící si domů odnášeli nejen diplomy a záložku do knihy, ale i hodnotné knižní ceny.

Co dodat na závěr? Opět jsme si společně potvrdili, že se poezie bát nemusíme. Věříme, že v této soutěži budeme pokračovat i příští školní rok. A kdo ví? Třeba právě pod stromečkem objevíme novou knížku pro další inspiraci i potěšení.

Žáci 7. ročníku a tř. učitelé

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena