1. ZŠ Říčany

27. 2. 2020

„Slavíci z náměstí“

Začátkem roku - 19. ledna se u nás ve škole už tradičně konal další ročník pěvecké soutěže DO RE MI.

I letos se žáci vzorně připravili, v žádném případě nic nepodcenili a před porotou, složenou z vyučujících 1. a 2. stupně, hrdě zazpívali své naučené písně. Hodnotící učitelé si všímali zejména přednesu, správné artikulace a celkového výrazu. Všichni naši soutěžící se drželi statečně a překonali trému, ti nejstatečnější, mezi kterými jsou zastoupeny děti z 1. i 2. stupně (E. a L. Bajgar, M. Haisová, A. Matějková, E. Pohnětalová a V. Flachs), se prozpívali až do městského kola, kde nás budou reprezentovat. Všem gratulujeme a držíme palce.              

M. Veselá, M. Prášková, P. Jánoš

 

Vítězství v Klokánkovi

15. ledna jsme jely do Nymburka na předávání cen, protože jsme vyhrály v matematické soutěži Klokánek. Po docela dlouhé cestě jsme přišly do sálu kde bylo asi 100 lidí - diplomy se předávaly v Obecním domě v Nymburce.

Sál byl slavnostně vyzdobený květinami, měly jsme trochu strach a trému, vůbec jsme netušily, jak předávání cen bude probíhat. S kamarádkou Amálkou jsme si sedly do poslední řady a čekaly jsme, co se bude dít. Po úvodním slově moderátora a představení několika hostů konečně přišla řada na rozdávání diplomů za matematickou soutěž. Vyhlašovala se nejdříve třetí místa, pak druhá a pak jsme s kamarádkou uslyšely svá jména a vydaly jsme se k pódiu. Pogratulovali nám, předali nám diplomy a dárkové poukázky, bylo to super.

Součástí programu bylo i taneční vystoupení a hudební vystoupení chlapce, který hrál na akordeon. V předsálí bylo připraveno občerstvení. Celé odpoledne byl pro nás jeden velký zážitek.

Klaudie Čapková a Amálie Rejnková, 3. C

 

Sedmáci letos opět lyžovali na Černé hoře

Dne 18. 1. se naši žáci vydali na tradiční lyžařský výcvik, kterého se zúčastnily všechny tři sedmé ročníky. Celý týden nás provázelo slunečné počasí a v dopoledních hodinách jsme lyžovali na skvěle upravených sjezdovkách. Po obědě a krátkém odpočinku jsme si užívali odpolední lyžovačku, výlet do Janských Lázní, nebo závody ve slalomu. I přes nepříznivé sněhové podmínky si žáci i učitelé lyžařský kurz užili, vraceli se domů bez zranění a plni zážitků. 

Martina Míková

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena