1. ZŠ Říčany

29. 5. 2022

Letní příměstský tábor DOMINO – Lovci pokladů

Rádi bychom vám představili letní tábor, který se uskuteční v Říčanech.

Naší základnou je škola u Slunečnice. Pro vaše děti je připraven pestrý program plný pohybu, hádanek a dobrodružství. Na středu je naplánován celodenní výlet, na kterém si děti zahrají únikovou hru „Jungle“ nebo „Zlobr“.

Dále máme na programu plavání v bazénu na Fialce. Také pro děti chystáme prohlídku geologického parku i s programem. Během týdne budeme hrát tematické hry, díky kterým naši lovci pokladů budou získávat šifry k nalezení bájného pokladu. Na konci týdne vyrazíme pro poklad, ve kterém každé dítě najde odměnu.

 

Úspěchy v olympiádách

V Olympiádě z českého jazyka se umístila na krásném 6. místě v krajském kole, které proběhlo 25. 4. v Kladně, Anna Domkařová z 9. C.

V Matematické olympiádě uspěla v krajském kole na 8. místě v kategorii Z9 Lucie Glogarová z 9. C.

V krajském kole Geologické olympiády v Berouně se umístili žáci 8. C Jiří Šetlík na 6. místě a Barbora Podzimková na 12. místě. Oba tuto těžkou olympiádu zvládli bez přípravy v geologickém kroužku.

Outdoorový pobyt 8. ročníků

Koncem dubna vyrazili žáci 8. ročníků na outdoorový pobyt na Vysočinu do střediska Březová u Rokytnice nad Rokytnou. Ubytování bylo v dřevěných srubech a obsáhlý program byl úžasný, tým vedoucích nás zvládal skvěle.

Na programu bylo plno různých aktivit – např. paintball arena, lezecké stěny, překážková lanová dráha v oblacích, skok do prázdna apod. Každému se líbilo něco jiného, ale většina se shodla, že ten skok byl nejlepší.

Měli jsme dobře rozvržený program do skupin, v mezičasech jsme hráli různé hry a bavili se. Také jsme se zapojili do různých soutěží a skákali na bungee trampolínách nebo stříleli z luku. Každá aktivita byla úžasná, přesto se na některé více lidí neodvážilo. 8. C  si také pro nás ostatní připravila noční bojovku se záchranou učitelů.

Jediné, co by se dalo celému pobytu vytknout, bylo poněkud chladné a nepřívětivé počasí. I přesto jsme si to užili naplno a za pár dní jsme toho stihli zažít víc než za celý rok.

Za všechny Markéta Baťková a Barbora Kovářová, 8. A

 

Milí deváťáci,

pro někoho je 30. červen obyčejný den, ale pro vás je tento den přeci jen něčím výjimečný. Před devíti lety jste na této základní škole dostali své první vysvědčení. Nyní nastal čas vám rozdat i to poslední.  Po devíti letech zde každý z vás zakončí svůj příběh. Příběh plný kamarádství, zábavy, společných zážitků, ale i společných průšvihů a někdy i zbytečných hádek. Ale po každém konci následuje nový začátek. Přejeme vám úspěšné studium na školách a hodně štěstí na další cestě životem.

Vaši třídní učitelé

 

Ukliďme Říčany!

Po celé jaro probíhá v celé ČR akce Ukliďme Česko. I naše škola se zapojila do tohoto bohulibého projektu pod názvem „Ukliďme Říčany“. Žáci druhého stupně se dne 8. 4. 2022 zapojili do akce, která probíhala v koordinaci s muzeem Říčany. S rukavicemi,  pytli, odvahou a odhodláním se vydali žáci ve skupinkách a pod vedením svých třídních učitelů do blízkého i vzdálenějšího okolí školy a sbírali věci, které do přírody opravdu nepatří. Někdy se opravdu nestačili divit. Kromě běžných papírů, plastů, skleněných lahví a plechovek, se objevily i „unikáty“ – mikrovlnka, bojler, tablet, varná deska, batohy a tašky, dioptrické brýle, mnoho pneumatik … Je s podivem, že se tyto věci v našem okolí objevují. Vždyť tu máme dostupné popelnice i sběrný dvůr! Zkušenost je nepřenosná, a žáci druhého stupně zažili opravdu něco nevídaného.

Jana Kolková

 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena