1. ZŠ Říčany

26. 11. 2022

Aktuality z práce žákovského parlamentu

Je tady listopad a práce žákovského parlamentu naší školy se opět rozjíždí. Některé akce si již můžeme ze svého plánu odškrtnout jako uskutečněné. Jednou z nich je organizace „Halloweenu“, kdy hned v pondělí po podzimních prázdninách dorazilo do školy mnoho dětí i někteří pedagogové v maskách.  Tak jste se mohli s čarodějnicemi, duchy, strašidly a jinými příšerkami setkat v každé třídě.

Další akcí pořádanou parlamentem školy byla soutěž o nejkrásnější vydlabanou dýni.  Během celého následujícího týdne mohli žáci v rámci výtvarné výchovy pracovat na svých dýních.  Ty se houfně shromažďovaly na zahradě školy a v pátek 4. 11. zástupci parlamentu a pedagogů hlasováním zvolili tři vítěze, kteří byli odměněni.

A co jsme naplánovali na nejbližší období? Kromě tradičních převlékacích dnů a „Mikulášské družiny“ přišly letos děti s něčím, co tady ještě nebylo. Děti zkusí učit děti. Žáci devátých ročníků si tak mohli vybrat jeden z předmětů (pokud samozřejmě měli zájem) a ten potom (po domluvě s konkrétním vyučujícím 1. – 5. tříd a jejich důkladné přípravě) zkusí odučit na prvním stupni. Zájem deváťáků je poměrně veliký. Jak se jim vše podaří? Zjistí, jak náročná je práce učitele? Bude to mít pro ně osobně nějaký přínos? Odpovědi na tyto i jiné otázky přinese nejbližší budoucnost. V každém případě nejen jim ale i další práci školního parlamentu držme palce.

Lenka Prchalová

(koordinátor parlamentu)

Setkání bývalých zaměstnanců 1. základní školy

Sešli jsme se v pátek 21. 10. 2022 v hlavní budově školy.

Jak dlouho jsme se vlastně neviděli? Na den přesně čtyři roky.

Kolik se nás vůbec sešlo? Přes šedesát!  

A jaké to bylo? Zpočátku moc smutné, vzpomněli jsme na ty, kteří nás v posledních čtyřech letech opustili, ale pak jsme se výborně bavili, vzpomínali na kolegy i žáky, sdíleli zkušenosti, zpívali. Měli jsme i skvělé občerstvení, které připravily kolegyně s dětmi. Zájemci si prohlédli novou část Geoparku a zbrusu nové toalety.

Vyřizuji pozdrav všem, kteří se nemohli dostavit, mějte se krásně a příští rok na podzim na shledanou!

Pavel Bednář, ředitel školy

 

 

 

 

 

 

 

 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena