17. ročník Divadelního podzimu Jiřího Šatopleta

31. 10. 2013

Vážení diváci a milovníci divadla,

jak jistě víte, o prázdninách proběhla rozsáhlá a potřebná rekonstrukce MěKS U Labutě. V květnu jsme samozřejmě museli vyklidit všechny námi užívané prostory, přestěhovat kulisy, kostýmy i rekvizity, po prázdninách vše urychleně nastěhovat zpět. Bohužel v současné době nemáme ještě k dispozici prostory k uskladnění kulis, čeká nás ještě malování, úklid a další stěhování, což bude vyžadovat ještě hodně fyzické práce a času. Jelikož jsme nemohli zkoušet na jevišti, musíme na příští rok odložit i plánovanou premiéru.

Proto jsme se letos rozhodli pořádat jen dvě představení, jednu pohádku a jedno večerní. Pozvali jsme kvalitní soubory, oba již znáte z předchozích ročníků Divadelního podzimu J. Š.

Divadelní soubor Právě začínáme! z Horních Počernic u nás hrál už mockrát. Z pohádek můžeme připomenout kouzelného Mrazíka či komedii Jak to bylo s Růženkou. O tom, že tento soubor pohádky opravdu umí, se můžete se svými ratolestmi přesvědčit v neděli 10. listopadu od 15.00 na představení Dorotka a pentlička aneb Námluvy ve mlýně.

V.A.D. Kladno také nemusíme dlouze představovat. Nezapomenutelné kusy jako Rozpaky zubaře Svatopluka Nováka, Hotel Infercontinental či Féerie o Kladně spolehlivě rozesmály celé hlediště. A s Krvavým románem to navzdory názvu nebude jinak. Pokud se chcete opravdu dobře pobavit, přijďte se na vítěze krajské divadelní přehlídky podívat do Labutě ve čtvrtek 21. listopadu od 19.30.

Těšíme se na vás! 

Za DS Tyl Říčany

Radana Šimčíková, vedoucí spolku

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena