Adam Králík slaví celkový bronz v letošním evropském šampionátu

26. 11. 2022

 

 

Říčanský jezdec týmu Rabbit Czech Racing Adam Králík získal v letošním seriálu FIA European Hill Climb Championship třetí místo v celkové klasifikaci skupiny 5 a zároveň patnáctou pozici v celé kategorii 1 pro uzavřené vozy.

 

Konečný výsledek je o to cennější, že se v případě tohoto mladého talentovaného jezdce jednalo o premiérovou reprezentační sezónu v evropském šampionátu automobilových závodů do vrchu s podporou Autoklubu ČR.

Teprve devatenáctiletý Adam se rozhodl startovat v letošním roce, kromě Mistrovství ČR v závodech automobilů do vrchu, také paralelně ve většině podniků seriálu FIA European Hill Climb Championship. Nabitý sportovní program roku 2022 umožnil Adamovi start v šesti evropských závodech z celkového počtu devíti podniků a svoji premiérovou sezónu v seriálu FIA EHC symbolicky odstartoval na květnovém „domácím“ podniku Ecce Homo ve Šternberku. Během sezóny dosáhl také jednoho pódiového umístění ve švýcarském St-Ursanne.

V celé letošní sezóně se mohl opřít o vysokou spolehlivost svého závodního vozu SEAT Leon FR, poháněném dvoulitrovým vznětovým motorem, který svými parametry odpovídá zařazení do kategorie 1 (uzavřené vozy) a skupiny 5 (dle FIA Performance factor). Právě Skupina 5 patřila v celém evropském šampionátu k těm nejvíce obsazeným.

více na www.rabbitracing.cz

 

 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena