Alej Říčaňáků

30. 10. 2013

Koncem roku 2011 byl v Říčanech započat projekt „Alej Říčaňáků“.

Vážení občané říčanští!

Koncem roku 2011 byl v Říčanech započat projekt „Alej Říčaňáků“. Tehdy město Říčany získalo příspěvek od Nadace ČEZ na výsadbu aleje ovocných stromů podél obnovené polní cesty navazující na ulici Divišovu a pokračující směrem k cestě U Kamene. Mnozí z vás se tehdy podíleli na výsadbě stromů, jak finančně, tak i přímo při jejich výsadbě (bohužel, letošní povodně nám 2, možná 3 třešně „utopily“, 2 stromy ve vyšších partiích cesty byly zřejmě zasaženy postřikem při hubení polních plevelů – odešly za plné vegetace, všechny odumřelé stromy budou na jaře nahrazeny novými).

V říjnu 2012 se pak opět podařilo získat finanční příspěvek na výsadbu další části ovocné aleje – od cesty U Kamene směrem k rybníku Rozpakov a dále vpravo až k lesíku nad Marvánek (zde stromořadí dubů).

Na podzim letošního roku – konkrétně dne 28. října – u příležitosti 95. výročí vzniku Československa byly do této aleje vysazeny stromy starobylého druhu – jeřábu oskeruše – a to za pomoci zástupců vedení města. O víkendu dva týdny poté bude ve druhé řadě této aleje připraveno zhruba 50 jamek a sazeniček pro výsadbu dalších ovocných stromků různých druhů a odrůd – tentokrát pro říčanské občany – zájemce o výsadbu „vlastního“ stromečku.

Kdo z vás má zájem vysadit si a mít v této aleji „svůj“ strom, přijďte za námi do Aleje Říčaňáků (viz přiložená mapka) v sobotu 9. 11. 2013 od 9.00 hod., vhodně se oblečte a vezměte s sebou rukavice, děti a dobrou náladu! Veškerý výsadbový materiál bude k dispozici na místě, je možné si přinést lopatu s sebou. Doufejme, že i počasí bude naší dobré věci přát.

Na společné sázení se těší oddělení technické správy města Říčany a Ekocentrum Říčany!

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena