Angličtina v ZŠ a MŠ při Olivově dětské léčebně

27. 5. 2013

Možná si říkáte – škola v Olivovně a angličtina – to asi nebude žádná sláva, ale snažíme se, aby opak byl pravdou.

 

 

Už nejmenším dětem v naší mateřské škole se dostává té nejlepší péče; dvakrát týdně k nim totiž dochází paní magistra Sylva Maříková, vedoucí Jazykového studia, a hravou formou je učí základům jazyka. Její metoda je účinná a zároveň pro děti zábavná: pohyb a hra.

Výhodou je i snaha paní Maříkové zachovat ve skupině menší počet členů – angličtinu se tak pohromadě učí maximálně šest dětí.

 

V základní škole je to složitější; jestli si vzpomenete v úvodním článku na specifiku naší školy – žáci k nám přijíždějí z různých škol, tzn. i ve výuce anglického jazyka jsou velké rozdíly v probírané látce, v jejich znalostech, v požadavcích kmenových škol. Aby toto jediný pedagog ve výuce obsáhl, je velmi náročné.

 

A tady „nastupují do hry“ studenti z Open Gate gymnázia v Babicích, kteří každý týden dojíždějí a dobrovolně coby asistenti pomáhají pří výuce. Děti tak učení více baví a je možné se jim kvalitněji a individuálně věnovat přesně podle jejich potřeb, požadavků a schopností. Je třeba se zmínit i o tom, jak moc se každý týden naši žáci na studenty těší – zvláště žáci na studentky a žákyně na studenty…

Jejich pomoci si velmi ceníme, a jsme rádi, že tato spolupráce funguje už čtvrtý rok k oboustranné spokojenosti.

Paní Janě Errington, která pomoc z gymnázia zajišťuje, touto cestou moc děkujeme.

 

 ZŠ a MŠ při ODL

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena