ANKETA PRO NOVÉ ZASTUPITELE

31. 10. 2014

Co je vaším hlavním cílem nebo projektem, který chcete jako zastupitel(ka) během příštích čtyř let v Říčanech uskutečnit?

Vladimír Kořen (40) 
Klidné město

Můj cíl je vybudovat na radnici dotační centrum, které by pomáhalo se získáváním dotací nejenom městu či příspěvkovým organizacím, ale také spolkům, sdružením a sportovním klubům. Myslím, že mým hlavním úkolem je otevírání potenciálu, který dřímá v říčanské veřejnosti. Žije tu spousta chytrých a šikovných lidí, kteří mohou městu přinést energii a další pozitivní rozvoj. Radnice nesmí jejich aktivity blokovat, naopak musí otevírat prostor pro splnění jejich snů.

 

Vladimír Polánský (59) 
Klidné město

Mým hlavním cílem pro následující období je stálé zlepšování práce úřadu tak, aby byl produktivnější, moderní a hladce zvládal všechny požadované úkoly. Jinými slovy, úřad se musí přizpůsobovat stále se měnícímu prostředí, ve kterém pracuje. Rostoucí množství úkolů chci řešit vyšší produktivitou práce s využitím systémů, které práci ulehčí a zjednoduší a nikoli zvyšováním počtu úředníků. Chci dále rozšiřovat elektronizaci úřadu s cílem zlepšování služeb pro občany. Každý žadatel bude mít možnost sledovat přes internet, v jaké fázi úředního procesu se nachází jeho požadavek, jaký úředník na jeho případu aktuálně pracuje a kdy bude jeho žádost vyřízena. Další oblastí, na kterou se zaměřím, je motivace zaměstnanců úřadu. Budu usilovat o to, aby výkon úředníků byl měřitelný a aby odměňování reflektovalo produktivitu, s jakou zaměstnanec pracuje. Bez výkonného a dobře fungujícího úřadu nelze splnit náročné cíle v dalším volebním období.

 

Petr Bartoš (40) 
Klidné město

Předem chci poděkovat voličům, že mi umožnili pokračovat v započaté práci. BEZPEČNOST – čeká nás výrazné posílení městské policie v počtu strážníků a otevření nového pracoviště v rondelu. Daří se nám rozvíjet užší spolupráci s Policií České republiky, dostali jsme příslib pravidelné účasti na nočních víkendových akcích. Chci také rozvíjet úspěšnou spolupráci se sdružením provozovatelů restauračních zařízení, za kterým jsou vidět výsledky v prevenci kriminality. DOPRAVA – Po testovací verzi začíná fungovat úsekové měření, hlavní význam vidím ve zklidnění dopravy na nebezpečných úsecích. Dále se budu snažit nalézat nové možnosti ke zklidnění dopravy ve městě. ZIMÁK – zimní stadion jsem si vzal před 4 lety jako svoji prioritu, jsem rád, že se věci hýbou správným směrem. Jsem v úzké komunikaci s investorem a budu mu nadále nápomocen.

 

Michal Mrázek (48)
Klidné město

Hlavním cílem do dalšího období je pokračovat v započaté práci z minulého období. Tj. dokončení a zprovoznění stacionáře Olga a další péče a zlepšování služeb pro naše seniory. Ve spolupráci se sociálním odborem bych se chtěl pokusit o další zkvalitnění celé sociální oblasti v našem městě.

Co je vaším hlavním cílem nebo projektem, který chcete jako zastupitel(ka) během příštích čtyř let v Říčanech uskutečnit?

 

Hana Špačková (47) 
Klidné město

Nejprve chci poděkovat všem občanům, kteří mi dali svůj hlas a zároveň za velkou podporu. Moc si jí vážím. Jsem ráda, že mohu navázat na práci, na které jsem se podílela už v minulém volebním období. Opět se chci soustředit na stabilizaci, rozšíření a zkvalitnění podmínek zejména pro základní vzdělávání. Budu usilovně pracovat i na dalším rozšíření kapacity mateřských škol. Je jasné, že vše bude záviset na možnostech čerpání dotací, ať už z vládních výzev, nebo programů EU. Už nyní se na tyto výzvy připravujeme. Zastupitelstvo již schválilo investiční záměr výstavby nové budovy školy pro první stupeň 1. ZŠ, po zpracování projektu budeme schopni okamžitě reagovat a usilovat o dotace. Podobně tomu bude i při přípravě dalších projektů týkajících se posilování kapacity školek. Ale i v oblasti sportu se budu snažit budovat a zkvalitňovat další hřiště, rekreační plochy ve městě, jako je například okolí Marvánku. Na práci i na nové kolegy v zastupitelstvu se velmi těším.

 

Martin Gebauer (44) 
Klidné město

Ve svém dalším volebním období se budu opět hlavně spolupodílet na řízení městského rozpočtu a věnovat se dalším finančním záležitostem města. Čekají nás finančně náročné projekty, jako bude stavba nové školky, odbahnění Mlýnského rybníka, dostavba stoky A, projekt opravy Rooseveltovy ulice a další, pro které bude potřeba nalézt finanční krytí. Nebude to jednoduché, ale vzhledem k dobrému hospodaření v minulém volebním období, bude větší prostor pro hledání nových zdrojů financování. V této oblasti mám bohaté zkušenosti a máme v týmu lidi, kteří pracují ve finančním sektoru na vysokých pozicích. Využijeme tento potenciál, abychom dokázali tyto projekty zabezpečit a zároveň udržet finančně bezpečný rozpočet.

 

Zdeněk Hraba (39)
Klidné město

Jedním z mých hlavních cílů bude redukce obecně závazných vyhlášek vydávaných městem, a to jak co do jejich obsahu, tak i co do jejich množství. Vzhledem k tomu, že se žádný problém – ať už ve státě, nebo ve městě – nikdy nevyřešil prostým vydáním právní normy, nařízením nebo zákazem nějakého chování, tak bych chtěl především prověřit funkčnost vyhlášek vydávaných městem, ale i existujících neprávních institutů, jako např. „příspěvků na infrastrukturu“ podle tzv. zásad. Budu usilovat o to, aby obsah i forma obecně závazných předpisů města co nejvíce odpovídala skutečným potřebám města a jeho občanů, možnostem efektivní kontroly jejich plnění a samozřejmě požadavkům právního řádu.

 

Petr Auředník (36)
Klidné město

Zasadím se o to, aby se v příštích čtyřech letech v Říčanech podařilo vybudovat centrální park s in-line dráhou. Pokusím se oživit projekt revitalizace území před bývalou věznicí, kolem Říčanského potoka. Budu dbát na pořádek ve městě.

 

David Michalička (33) 
Klidné město

Výsledek letošních voleb vnímám jako ještě větší závazek než před čtyřmi lety, tak snad to zvládneme se ctí. Můj hlavní cíl je jasný. Je třeba vybudovat cyklostezku Olivovna-Vojkov podél Černokostelecké s napojením na stávající lesní asfaltovou „magistrálu“ směr Klokočná. Rád bych, aby město vybudovalo i některou z dalších stezek – například směrem na Světice, Kolovraty, Kuří či Pacov. V neposlední řadě, když jsme již u cyklodopravy, budu se též snažit prosadit průjezd cyklistů alespoň v některých jednosměrkách ve městě.

 

Milan Šafránek (34)
Klidné město

Jakožto dobrovolný hasič bych se chtěl věnovat zdokonalení krizového plánu v Říčanech jak pro povodně, tak i pro neočekávané události. Byl bych rád, kdyby byly Říčany vždy kvalitně připraveny čelit nenadálým situacím. Mezi další cíle, které bych chtěl zrealizovat, patří zlepšení spolupráce mezi všemi složkami IZS v Říčanech, městskou policií počínaje a záchrannou službou konče. Zaměřil bych se také na vzhled a údržbu města, ať už jsou to neuklizené chodníky nebo neudržované pozemky. Říčany jsou hezké město s velkým potenciálem, ale myslím si, že v některých lokalitách je ještě hodně co zlepšovat. Byl bych rád, kdyby se i z řad Říčaňáků našel někdo, kdo by se chtěl k tomuto záměru připojit.

 

Jarmila Voráčková (52) 
Klidné město

Město Říčany bylo vždy místem zábavy i odpočinku. Chtěla bych, aby mladí lidé měli kde aktivně sportovat a ti starší se mohli v klidu věnovat svým odpovídajícím aktivitám a zájmům. V následujícím volebním období budu usilovat o to, aby se podařil obnovit zimní stadion, aby mohla vzniknout dráha pro in-line brusle a budu podporovat aktivity říčanských hlavně nekomerčních sportovních a volnočasových spolků. Ráda bych, aby náměstí ožilo nejen při velkých společenských akcích, ale aby se stalo malebným místem při procházce k Říčanskému hradu.

 

Karla Egidová (66) 
ODS

Ráda bych se dál věnovala aktivitám v sociální oblasti. Jako zastupitelka i jako členka sociální a zdravotní komise, ve které bych ráda pracovala. Komise úzce spolupracuje se sociálním odborem MěÚ. Jsou nastavena určitá pravidla a mantinely práce v sociální oblasti a ráda bych byla u toho, jak se dál rozvíjejí.

 

Miloslav Šmolík (42) 
ODS

Jedním z mých hlavních cílů bude hlídání pozice silného, objektivně informovaného občana s dostupnými a kvalitními službami na úřadě. Rovněž budu usilovat o nezávislost Kurýru na městě. Nejlepší garancí objektivity je redakční rada, jejímiž členy budou mimo jiné i představitelé opozice. Dva roky jsem usiloval o investice do zkapacitnění ČOV. V tomto směru se nic nemění. Pomohu dokončit projekt na opravu Rooseveltovy ulice a nadále budu podporovat zlepšení stavu infrastruktury i dopravní situace z pozice krajského zastupitele.

 

Hana Vojtová (38) 
PRO Říčany

Děkuji všem, kteří mi projevili důvěru a díky nimž jsem se stala zastupitelkou. Za největší problémy považuji kamionovou dopravu, zrušení lékařské pohotovosti a podinvestovanost. S tím je spojený nedostatek míst ve školách, k parkování, dopravní zácpy, fronty na úřadech atd. Mou snahou bude vrátit Říčany Říčaňákům, nebýt jen noclehárnou, skladem a překladištěm. Zasadím se, aby vznikla místa pro aktivní odpočinek – in-line dráha, sportoviště a zimní stadion. Budu podporovat lidi v přihlášení k trvalému pobytu systémem úlev a benefitů. Doufám, že s ostatními zastupiteli najdeme společnou řeč a s nejpalčivějšími problémy se začne něco dělat.

 

Petr Michovský (48) 
PRO Říčany

V následujících čtyřech letech bych se rád zasadil o to, aby naše město získalo pestřejší paletu sportovišť a aby děti mohly i v zimních měsících trénovat v bezpečí osvětlených hal. Město se stále rozrůstá, kapacita hal a tělocvičen je kriticky nízká. Je třeba postupovat aktivně a společně se všemi sportovními oddíly a zajistit tak dětem příležitosti pro pravidelný pohyb. Jen tak se budou rozvíjet v sebevědomé a zdravé jedince. Sportovní svět má přesná pravidla, ctím fair play a věřím, že se mi podaří v jeho duchu pokračovat i v rámci místní komunální politiky.

 

Svatopluk Jírů (41)
Klidné město

Můj cíl je jednoduchý – dávat celé 4 roky svůj hlas pro návrhy, které budu považovat pro Říčany a jejich obyvatele za prospěšné. K tomu je samozřejmě potřeba něco znát. Takže v čem se budu cítit kompetentní, budu hlasovat ve prospěch města. Když něčemu rozumět nebudu, nebo bude problém k řešení vypadat komplikovaně, budu v zastupitelstvu pokládat jednoduché otázky. Protože jednoduché odpovědi na jednoduché otázky vedou ke správným řešením. A dobře se ptát je důležitější, než ze sebe dělat vševěda.

 

Pavel Novák (44)
Klidné město

Vážení Říčaňáci, dovolte mi poděkovat jménem celého Klidného města za důvěru, kterou jste nám projevili. Rád se budu podílet na tom, aby byly Říčany městem pro příjemný život nás všech. V mé kompetenci je rybníkářství a ekologie, proto jsem šťasten, že se KM podařilo zajistit dotační titul na odbahnění a celkovou rekonstrukci Marvánku, která se právě rozbíhá. Následovat by měl i rybník Mlýnský, kterému se dosud nedostalo slibované pozornosti po poškození povodněmi. Budu usilovat o to, abychom celý projekt realizovali co nejdříve.

 

Pavel Matoška (50)
Klidné město

V následujícím období se budu podílet na práci dopravní komise s důrazem na řešení situace s parkováním a průjezdností města. Zároveň budu spolupracovat na projektech spojených s bezpečností ve městě. Rád bych také přispěl k zintenzivnění spolupráce města s podnikateli a k možnosti nastartování PPP, které by umožnily realizovat důležité projekty, na které by město samo ve střednědobém horizontu samo nestačilo.

 

Alexandra Páral (32) 
ANO 2011

Zasadím se o podporu dětských skupin, které představují alternativu ke stávajícím službám péče o děti. Dětské skupiny řeší nedostatečnou kapacitu jeslí (pro děti ve věku od 6 měsíců) i míst ve školkách pro mladší předškoláky (ve věku 3 a 4 roky). Rodiče se tak mohou rychleji vrátit k výdělečné činnosti a lépe sladit pracovní, rodinný a osobní život. Dětské skupiny mohou provozovat zaměstnavatelé a místní neziskové organice, a proto jsou finančně dostupné.

 

Karolína Skrčená (29) 

ANO 2011

Budu prosazovat sociálně-preventivní dobrovolnický program pro děti a mládež do 15 let. Ten bude pomáhat s využitím volného času dětí pod jednou střechou, ale zároveň bude fungovat jako prevence nežádoucího chování (záškoláctví, užívání návykových látek). Cílem programu je, aby děti trávily volný čas bezpečně pro sebe i druhé, měly k dispozici odbornou pomoc a podporu při řešení tíživých situací. Na tento program navazuje mezigenerační projekt Senzační senioři, který připravujeme.

 

David Frydrych (47) 
Unie pro sport a zdraví

Vždy to byl a nadále i bude trvalý rozvoj sportovních klubů v Říčanech. Ať klubů s dlouholetou tradicí, tak i klubů nově vzniklých a vznikajících. Všichni, kteří v nich pracují celoročně s dětmi a mládeží, jsou zapálenými sportovci i organizátory, věnují svůj volný čas trénování či jiným činnostem zajišťujícím pravidelné sportování v Říčanech. Všichni tito lidé musí od města cítit podporu, nejen jednou za čas při nějaké významné akci, ale celý rok pro zajištění vlastního provozu a chodu klubu. Ovšem na druhou stranu samo město zase nemůže být jediným patronem pro veškerý sport ve městě. Nemůže se vydat cestou pouhého přispívání z vlastních grantů. Mělo by iniciovat vznik ryze sportovní komise a ve spolupráci s ní se podílet na hledání možností vícezdrojového financování sportu. Je více méně nutností, aby vedení města společně se sportovní komisí aktivně podpořilo spolupráci místních škol se sportovními kluby. Tato spolupráce by měla vést k založení Sportovního střediska mládeže.

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena