Artamonov mistrem Čech do 12 let

27. 11. 2023

Za účasti starosty města Harrachov bylo v sobotu 21. října zahájeno týdenní Mistrovství Čech žáků v praktickém šachu v kategoriích 12–16 let.

V mistrovských soutěžích se utkalo 223 hráčů a hráček. Dalších 63 hráčů se pak zúčastnilo doprovodných turnajů. Na mistrovství, které podpořilo Středočeské centrum mládeže, kromě hráčů, hráček a doprovodu byl i tým trenérů.

Mistrovství Čech se hrálo ve třech kategoriích a týdenní boje za šachovnicí byly motivovány postupy na březnové M ČR. Říčanská výprava čítala 15 hráčů a 3 trenéry. Ze Středočeského kraje se mistrovství v Harrachově zúčastnilo 61 hráčů. Týden před akcí byl uspořádáno soustředění podpořené SCM.

Na M Čech zazářil Mikhail Artamonov, který v kategorii do 12 let zvítězil. Těsně za branami postup skončil Tomáš Gernert (12. místo) a Edward Kolář (13. místo) V kategorii H 14 jsme měli pouze Mikuláše Němce, který skončil na 48. místě a Libuši Kopeckou v D 14 skončila na 14. místě. V kategorii H 16 skončil Tobias Pressler na 5. místě a postoupil na M ČR. Na 10. nepostupovém místě skončil Jan Síleš. Bronzovou medaili vybojovala Josefína Dudková v D 16.

V doprovodném turnaji získal stříbro junior Pavel Kurek. Zástupci kraje přivezli celkem 7 medailí a 5 postupů mezi chlapci.

Sportovní centrum mládeže v šachu podporuje Středočeský kraj

Finále Extraligy v Říčanech

Trochu předčasné, ale ve středu 27. prosince se odehraje pravděpodobně rozhodující zápas o titul mistra ČR mládeže družstev. V současné době nemáme konkurenci a potvrdili jsme naši výkonnost v prvních kolech v Uherském Hradišti, kde jsme porazili všechny hlavní konkurenty.

Zápas se odehraje v sále KC Labut od 14.00 hod. Plánujeme on-line přenos a zveme všechny příznivce podívat se na živo na loňské a snad i letošní mistry.

Od 18.00 hod. pak plánujeme Vánoční bleskový turnaj pro veřejnost. Zúčastnit se mohou i neregistrovaní hráči.

Regionální žákovská liga

se koná v sobotu 16. prosince v sále KC Labuť od 9.00 hod. pro mladé narozené v roce 2008 a mladší. Zveme i neregistrovanou mládež s bydlištěm okolí Říčan.

Akce je finančně podpořena Grantem města Říčany. 

Jaroslav Říha

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena