Atleti odstartovali halovou sezonu

29. 12. 2023

První prosincový víkend již tradičně startuje halovou sezonu pro nejmladší atlety. Za tyto dva dny jsme zvládli hned tři závody. Přípravky se v sobotu 2. prosince představily v Jablonci na Pomerančovém mítinku. Tam zavítali v neděli 3. prosince rovněž starší a mladší žáci. Ti si ale v sobotu ještě stihli zazávodit v pražské Stromovce na Mikulášské hale žactva. A o tom, že jsme vlétli do halové sezony ve velkém stylu, svědčí následující řádky.

V sobotu v Jablonci výborně zazávodila Lucka Šimůnková, která obsadila výborné 3. místo v trojboji přípravek. Krom toho padla v celé výpravě přípravek spousta osobních rekordů. Stejně jako ve Stromovce. Zde zazářili naši žáci především ve sprintech. Oddílový rekord se měnil u starších i u mladších žáků v běhu na 300 metrů. Postarali se o to Lukáš Zelenka a Tomáš Barták. Tomáš vylepšil navíc i svůj oddílový rekord v běhu na 150 metrů. Nedaleko od Lukáše proběhl cílovou páskou Vašek Marhoul. Blízko „oddílákům“ byli rovněž Vincent Och v běhu na 150 metrů starších žáků a Olivia Greenová ve skoku vysokém mladších žákyň.

V neděli se postavilo v Jablonci na start pět našich atletů. Krom čtyř umístění na stupních vítězů se Tomáš Barták postaral o další oddílový rekord. Tentokrát na hladké šedesátce mladších žáků. A na další se opět útočilo u mladších žákyň. Jolana Štěpánová zkoušela překonat ten ve výškařském sektoru, Olivia Greenová zase v dálkařském.

Toto je start do sezony jako hrom. Atletům přejeme, ať jejich forma pouze roste. Podrobnější informace najdete na našich stránkách www.atletika-ricany.cz.

David Beneš

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena