Autovraky zmizí z Říčan

4. 10. 2020

Město začne bojovat proti dlouhodobě odstaveným autům. Ta blokují mnoho parkovacích míst na říčanských ulicích a parkovištích. Týká se to nejen typických autovraků, ale obecně všech vozidel bez platné technické kontroly, která parkují na veřejných prostranstvích.

Při kontrolách Městská policie zjistila, že mnoho parkovacích míst je stále obsazeno stejnými vozy. Týká se to parkovišť v centru města, ale též na sídlištích a rezidenčních ulicích. Jde o několik desítek aut a vraků, které často hyzdí své okolí, brání úklidu, sekání. Navíc běžný občan či návštěvník nemá kde zaparkovat.

Podle zákona smí majitel zaparkovat své auto na parkovišti či vyznačeném parkovacím místě na komunikaci. Auto však musí mít platnou technickou kontrolu. Pokud ji nemá, musí být odstaveno například na soukromé zahradě či jiném pozemku mimo veřejnou komunikaci. V žádném případě nesmí auto stát na veřejné zeleni – bez ohledu na technický stav.

Vedení města se rozhodlo uvolnit blokovaná parkovací místa. V listopadu 2020 proběhne důkladná kontrola všech vozidel. Majitelé těch aut, která nebudou mít platnou technickou, budou vyzváni k jejich odstranění. Pokud tak neučiní, bude s nimi zahájeno správní řízení a budou muset zaplatit pokutu. Žádáme tedy všechny majitele, aby ve vlastním zájmu odstranili své vraky a odstavená auta z ulic a parkovišť. Město nabízí dočasnou odstavnou plochu s minimálním nájemným.

Co mám dělat, když mám autovrak?

Vyberte si vrakoviště v okolí a zajistěte odtah a likvidaci vozidla. Často je tato služba zcela zdarma. Kontakty na nejbližší vrakoviště najdete a této stránce.

NEBO

Odstavte vozidlo na svou zahradu či ke známému.

NEBO

Zavolejte Michalu Svobodovi na tel. 323 618 123 / napište na michal.svoboda@ricany.cz a po dohodě odstavte vozidlo na městem vyhrazenou plochu v ulici Wolkerova (areál bývalých sběrných surovin). Toto bude možné cca od 1. 11. 2020.

 

Chci nahlásit autovrak ve svém okolí

Vyfoťte jej, prosím, přes aplikaci Říčany v mobilu a pošlete jako „závadu“ z oblasti silnic.

Děkujeme, že nám pomůžete uklidit naše ulice a parkoviště.

David Michalička,

místostarosta

Autocentrum Vojkov s. r. o. ekologická likvidace vozidel zdarma - Likvidace Vojkov

K Nemocnici 50, 25162 Tehovec

Objednávky, informace:

tel.: 605 238 887

Email: likvidace@vojkov.cz

Ekologická likvidace

vozidel zdarma:

Máte doma vozidlo, kterého se chcete zbavit? My vám s tím rádi pomůžeme. Zajišťujeme zdarma ekologickou likvidaci vozidel všech značek (nákladních i osobních).

• Pro vozidlo si přijedeme a zdarma ho odtáhneme (Praha a Středočeský kraj), nebo s ním můžete přijet na naši provozovnu

• Vystavíme vám potvrzení o ekologické likvidaci vozidel, které je nutné doložit při vyřazení vozidla z registru vozidel

• Zajistíme zdarma odhlášení z registru vozidel

• Za některé vozy vám zaplatíme (vykupujeme pojízdná i havarovaná vozidla od roku výroby 2000 těchto značek: Alfa Romeo, Fiat, Ford, Renault, Opel, Škoda, Volkswagen, Citroen, Peugeot)

 

Autoland - Autovrakoviště

Sluštice

Sluštice, 10300 Sluštice

Tel.: 602 320 593

Email: autoland@autoland.cz

www.autoland.cz

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena