Baví mě rozdávat lidem radost. Velkou politiku do Říčan tahat nechci

3. 3. 2023

Radost jako emoce, je podle mě klíčem ke zdraví a spokojenosti. Mám rád, když se lidé na sebe usmívají, baví se spolu, vychází si vstříc, užívají si společně pohodový a naplňující život. Mám rád, když jsou lidé hrdí na své město, pečují o své okolí i dobré vztahy mezi sebou. Jsme malé město, a to se mi líbí, protože život v Říčanech je díky tomu stále osobní. 

Jako starosta a lídr lokálního hnutí Klidné město chci pečovat o naše Říčany, místní občany a jejich spokojenost. Postupně naplňujeme volební program, nasloucháme potřebám místních obyvatel i spolků a posouváme kvalitu života zase o kousek výš. 

Ve městě, jakým jsou právě naše Říčany, je konstruktivní přístup k rozhodování o stěžejních otázkách asi tím nejdůležitějším. O to více mne mrzí, když se setkávám při jednání zastupitelstva města s pokusy zavádět do jednání tohoto vrcholového orgánu komunikaci, jakou známe například z parlamentu. Komunikaci plnou polopravd a snahy o překrucování faktů. Již jen proto bych rád, abychom si my zastupitelé vždy uvědomovali, že výsledkem naší práce by měla být spokojenost vás občanů města. Spokojenost, která se nakonec projevila i vaší důvěrou – ve výsledku voleb. 

Mně i Klidnému městu jde čistě o Říčany, jeho lidi a spokojený život nás všech. Nemám sílu stále dokola vyvracet něco, co není pravda. Zbytečně to odvádí od tvůrčí práce. Pokud budeme spolupracovat, každý dá městu něco z toho, co umí nejlépe. Může to být třeba jen podnět na zlepšení, další pohled na problematiku, konstruktivní kritika nebo třeba úplně nový nápad. Na našem městě to bude vidět a přinese to jistě více radosti než negativní emoce a vyostřené diskuze, jaké známe z televize. Nechci negativní energii, chci radost z práce, radost ze života. 

Váš starosta David Michalička (Klidné město)

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena