Během ledna nás čeká placení popelnic za rok 2022 Nemusíte chodit na pokladnu Známky na rok 2023 již NEBUDOU POTŘEBA

26. 11. 2022

Na základě obecně závazné vyhlášky č. 8/2021 a v souladu se zákonem o odpadech bude městský úřad v Říčanech rozesílat výzvy k úhradě místního poplatku za odkládání směsného komunálního odpadu. Do konce ledna 2023 je nutné uhradit poplatek za černou popelnici, kterou jste využívali v roce 2022. Nádoby na bioodpad a tříděný odpad jsou zdarma. Placení bude jednoduché z pohodlí domova, takže už NEMUSÍTE CHODIT NA POKLADNU. Nabízíme vám čtyři možnosti, jak na to.

1/ Pokud jste v lednu při objednání popelnice, tj. při podání „ohlášení plátce poplatku za popelnici“ zadali e-mailovou adresu, pošleme vám výzvu k zaplacení, ve které bude uvedena částka, kterou máte uhradit, váš variabilní symbol a číslo účtu. Součástí zprávy bude i platební QR kód. Výzvy začneme rozesílat od pondělí 5. prosince.

2/ Jestliže jste výzvu neobdrželi (určitě si zkontrolujte i spam), zřejmě jste e-mailovou adresu při ohlášení neuvedli. V tom případě můžete využít jednoduchou aplikaci na webu města, kde se dozvíte potřené údaje pro zaplacení popelnic (aplikaci najdete na https://odpady.ricany.cz). Přihlášení do aplikace bude probíhat přes telefonní číslo, které jste zadali do „ohlášení plátce poplatku za popelnici“. Na toto číslo vám přijde ověřovací kód v SMS zprávě. Po zadání ověřovacího kódu do webové aplikace se zobrazí výzva s informacemi pro zaplacení.

3/ V případě, že se vám nepodaří přihlásit ani pomocí vašeho telefonního čísla, nabízíme třetí možnost - speciální infolinku 607 053 363. Na toto číslo můžete volat od pondělí 5. prosince, vždy v pondělí a ve středu od 9–16 hod. Operátorka vám poradí, a také můžete sdělit vaše telefonní číslo, které zadá do systému. Potom se již můžete jednoduše přihlásit pomocí webové aplikace, kde se dozvíte částku a váš variabilní symbol. Platby posílejte na číslo účtu 19-724201/0100.

4/ Rádi vám poradíme i na pokladně úřadu na Masarykově náměstí.

Čipování černých popelnic

Společnost Marius Pedersen, a.s. dokončuje čipování černých popelnic. Děkujeme, že jste nádoby na směsný komunální odpad nechávali vystavené venku, aby pracovníci mohli čipy navrtat do horního lemu nádoby. Čipy jsou dodávány v červené a černé barvě, na boku popelnice se objeví samolepka s čárovým kódem. Pokud zjistíte, že vaše popelnice nemá čip, volejte od 5. prosince na tel. 734 414 622, nebo pište na email: mpricany@mariuspedersen.cz. Nádoby bez nového RFID čipu nebudou od 1. ledna 2023 obsluhovány.

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena