Berenika Selixová svým zpěvem ohromila Trutnov

27. 6. 2014

I letos se na moderně pojatou pěveckou soutěž pro začínající zpěváky probojovala několikačetná výprava našich říčanských zpěvaček.

V letošním ročníku jsme dosáhly na metu nejvyšší. Berenika Selixová totiž bodovala na celé čáře a svým zvučným hlasem a procítěným projevem okamžitě uchvátila odbornou porotu natolik, že se naprosto zaslouženě stala vítězkou celostátní soutěže ČESKO ZPÍVÁ 2014. Od základního kola za sebou suverénně nechala přes stovku soutěžících z celé České republiky a zahraničí. Svým přednesem písně Doufám od Lucie Bílé, rozproudila emoce v zaplněném sálu Trutnovského společenského centra UFFO a se značným náskokem získala také Cenu diváků. Tento úspěch jen dokládá Bereniky stupňující se pěvecké kvality a schopnost zanechat v posluchačích hluboký dojem na velmi dlouhou dobu. Její výkon z celého soutěžního dne byl z úst mnoha diváků a hudebních profesionálů hodnocen jako famózní!

Máme i další úspěšné soutěžící
Nesmím zapomenout zmínit také ostatní děti, které se skvěle prosadili a v semifinále ukázaly své kvality a velký pokrok.

Naše nejmladší zpěvačka a semifinalistka jedenáctiletá Kačenka Pokorná předvedla suverénní a pěvecky výborný výkon bez jakékoliv známky trémy a mezi tolika staršími konkurenty v kategorii 9-14 skončila velmi blízko finálové desítky - na nádherném 12. místě. Svoje pěvecké číslo navíc okořenila krátkou stepařskou vsuvkou.

Další velký úspěch se pojí se jménem Veroniky Cucové, která se stala finalistkou večera a se svou baladou a něžným projevem skončila na krásném 7.místě celé soutěže. Spolu s Berenikou si vychutnala napínavé finálové tažení až do samého konce.

Velkou bojovnici a poslední semifinalistku jsme měly také ve starší kategorii 15-26 let, kde už o profesionální, a mnohdy hotové zpěváky, nebyla nouze. Proto si slova chvály zaslouží Tereza Havelková, která svým osobitým podáním písničky Jolene od Dolly Parton přesvědčila porotu a skončila na krásném 22. místě

S velkou radostí a pocitem štěstí bych všem svým dětem ještě jednou ráda vysekla poklonu, neboť reprezentovaly samy sebe na vysoké úrovni a město Říčany se díky jejich talentu opět v onen slavnostní večer skloňovalo v mnoha pádech.

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena