Bobří cesta tam a zase zpátky

30. 9. 2013

Kdysi dávno, jednoho jitra v tišině světa, v němž bylo méně hluku a více zeleně, kdy hobitové byli ještě početní a prospívali, stál Bilbo Pytlík po snídani ve svých dveřích a kouřil z dlouhatánské dřevěné fajfky…“ tak tahle začal náš tábor, který po celou dobu provázel pan Pytlík. Možná jsou hobiti známí svou klidnou povahou, ale my jsme s Bilbem zažili mnohá dobrodružství. Setkali jsme se s obry, vařili večeři trpaslíkům, zachraňovali kamarády z jeskyně plné skřetů, vymýšleli krásnou elfskou poezii a v závěrečné etapě jsme našli poklad, který chránil strašný drak Šmak.

Samozřejmě, tábor nebyl pouze etapovou hrou, probíhaly tradiční mezirodové turnaje v lakrosu a házené. Vyjeli jsme na výpravy do různých koutů země a soutěžili na oblíbené táborové „Olympiádě“. Po každém nabitém dni nás čekalo milé překvapení, a to nová táborová sprcha!

Na závěrečném sněmu se tři účastníci stali členy kmene. Rody, vedené letos novými náčelníky, si rozdělily výborné dorty jako odměnu za skvělé výkony během všech táborových činností. A každý účastník dostal na památku Bilbův kouzelný prsten.

Tím sice tábor skončil, ale my se scházíme i během roku a rádi uvítáme další nováčky. Schůzky začínají každý pátek v 15.45 v parčíku u nemocnice. Kdo přijde, může s námi hrát hry v lese i na hřišti, poznat nové kamarády a naučit se spoustu užitečných věcí pro život (nejen) v přírodě.

Za kmen Bobrů

Bedla

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena