Bratři Vlčkovi nehrají jen pro stacionář

1. 5. 2015

Bratři Vlčkovi (Josef – housle, Vilém – violoncello), kteří se v uplynulých sezónách představili říčanské veřejnosti na koncertech ve prospěch stacionáře Olga, pokračují v hledání nových cest ke komunikaci s posluchači a k překonávání bariér mezi hudebními žánry.

Spolu s houslistou Filipem Zaykovem založili street-artovou formaci Covermen, zaměřenou na hudební produkci v otevřeném veřejném prostoru. „Hodně lidí zná hudbu jenom jako konzervu v podobě reprodukovaného audio či video záznamu. Setkání s neformální živou produkcí na ulici nebo v parku pro ně potom bývá objevem úplně nových rozměrů a možností hudby“, říká Josef. V Říčanech Covermeni vystoupí v pátek 8. května odpoledne na prostranství před cukrárnou U Štěpánka na Černokostelecké ulici.

Josef i Vilém dosáhli v uplynulých měsících dalších významných úspěchů na poli tradiční vážné hudby. Získali první a druhé místo v národní soutěži konzervatoří a hudebních škol, Vilém se stal laureátem mezinárodní rozhlasové soutěže Concertino Praga. Vrcholem letošní sezóny pro ně bude vystoupení v pražském Rudolfinu, kdy 11. května spolu s kavíristou Odřejem Zavadilem přednesou za doprovodu symfonického orchestru FOK Beethovenův trojkoncert.

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena