Bronz na mistrovství světa 2023

27. 11. 2023

Studiu DANCE EB se i letos podařilo udržet na stupni nejvyšším a stát se opět mistrem světa svého oboru. V červnu na Mistrovství Evropy v mažoretkovém sportu ve slovinské m Mariboru jsme si musely vytančit postup na Mistrovství světa v mažoretkovém sportu, kam se dostává pouze šest nejlepších z každé kategorie.

Probojovala se naše velká formace kadetky pom pon classic (4. místo) a velká formace juniorky pom (5. místo), celkem 50 tanečnic. Na mistrovství světa vycestovala ovšem pouze formace kadetek a juniorky se již dva měsíce pečlivě připravují na novou sezonu.

Tímto bychom chtěli velice poděkovat všem, kteří umožnili týmu kadetek vycestovat, od rodičů po velkou fanouškovskou základnu, která nás finančně podpořila, včetně města Říčany, které nás podporuje celoročně. Cítíme velkou zodpovědnost odvést na ploše to nejlepší možné vystoupení a chceme hrdě hájit naši zemi, a co více, naše město Říčany, které zná opět celý svět. Tanečnicím se choreografie nesmírně podařila, zatančily precizní a fantastický výkon sezony, který byl náležitě oceněn, a to titulem II. vicemistr světa velká formace classic pom 2023.

S rokem 2023 se loučíme a již tři měsíce se připravujeme na novou sezonu, opět máme cíle nejvyšší, a to mistrovství Evropy. Velkým přáním je dostat se na mistrovství světa do Kapského města v Jihoafrické republice. V roce 2018 jsme z Kapského města přivezli náš první titul mistra světa.

Krásné svátky a protančený rok 2024!

Tereza Broukalová, trenérka

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena