BRUSLAŘSKÝ KLUB ŘÍČANY

26. 8. 2016

NOVÝ BRUSLAŘSKÝ KLUB ŘÍČANY PŘIPRAVUJE VELKÝ NÁBOR DĚTÍ

Přejete si naučit své děti bruslit? Baví vaše děti tanec? Hledáte pro ně smysluplné využití volného času? Přiveďte je do nově vznikajícího krasobruslařského klubu a bruslařské školičky v Říčanech! Tento klub a školička zahájí svou první bruslařskou sezónu v měsíci říjnu 2016. Zápis pro děti ve věku 4 - 18 let proběhne v několika termínech během měsíců září, říjen, listopad 2016.

 

Spolu s Krasobruslařským klubem Říčany (BK Říčany) vznikne také Dětská lední revue Říčany, která bude v úzké spolupráci s Dětským baletem Praha. Tento projekt má za cíl vytvořit první dětský bruslařský klub, který se bude věnovat nejen přípravě závodní činnosti, ale především bude své děti postupem času zapojovat do ojedinělých výpravných představení na ledě, která budou ztvárněna pouze dětskými tanečníky a krasobruslaři.

Klub a školička nyní hledá nejen děti, které projeví dostatečné nadání a vlohy ke krasobruslení. Nabízí však také výuku bruslení pro začátečníky (děti i dospělé), kteří se chtějí pouze naučit základy bruslení. Dále nabízí zdokonalení bruslařské techniky pro hokejisty. Výuka bude profesionálně vedena na nejvyšší možné úrovni. Klub a školička sleduje nejnovější vývoj v odvětví krasobruslařského vzdělávání. Výuku uzpůsobují fyzickým možnostem dětí, kladou důraz na přirozenost a ochranu zdraví. Prioritou je nejen dobrá technická průprava, ale především radost dětí. Navíc v připravované dětské krasobruslařské revue bude rozsah výuky velmi široký, bude zahrnovat mimo výuky krasobruslení klasický balet a moderní tanec. Děti se seznámí též s taneční gymnastikou a hereckou výchovou. Bruslařský klub a školička Říčany přinesou odlišné možnosti, jak mohou děti trávit svůj volný čas.

 

Zakladatelem klubu a projektu dětské lední revue je Daniel Zídek, který má bohaté pedagogické zkušenosti.  O  novém bruslařském klubu a již několik let působícím Dětském baletu Praha (tanečním souboru jeho ženy) říká: „Naším posláním je rozvíjet skrytý talent dětí a dělit se s nimi o radost z pohybu a hudby, aby se naši mladí bruslaři a tanečníci těšili na každé další setkání při výuce. Tato setkání se později zúročí při závodech a v krásných představeních, která budou věnována rodičům, přátelům a široké veřejnosti.“    

Pro připravované projekty zve bruslařský klub a školička v Říčanech ke spolupráci mnoho významných krasobruslařů, tanečníků, choreografů a umělců, kteří patří mezi špičku v tanečním a bruslařském odvětví.

 

V měsíci srpnu proběhla Letní škola tance s Dětským baletem Praha, kde se již začalo připravovat na první bruslařskou sezónu několik dívek a chlapců, pod vedením prvních sólistů baletního souboru Národního divadla v Praze a dalších vynikajících pedagogů taneční konzervatoře.

 

Kde tento klub a školička bude působit?

BK Říčany bude působit na novém zimním stadionu v Říčanech. Bude mít k dispozici velmi stylové prostory s hezkým tanečním sálem pro přípravu na suchu a nadstandardně vybavenou ledovou plochou.

 

BK ŘÍČANY A HOKEJOVÝ KLUB ZVE NYNÍ VŠECHHNY ZÁJEMCE K ZÁPISU.

Veškeré informace jsou k nalezení na www.bkricany.cz, www.detskybaletpraha.cz nebo na tel.: +420 603 939 157

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena