Celostátní seriál běhů v terénu míří do Říčan

30. 9. 2013

Každoročně pořádá náš Běžecký klub Říčany závod v běhu údolím potoka Rokytka.

Pro letošní již 32. ročník Lesního běhu Říčany XCR (5. 10. 2013) jsme pro účastníky připravili překvapení. Vzhledem k tradici závodu, charakteru trati a dalším atraktivitám, jsme byli na jaře požádáni pořadateli celostátního seriálu běhů v terénu SALOMON TRAIL RUNNING CUP 2013 o spolupráci. Po vzájemné dohodě je Lesní běh Říčany zařazen do tohoto prestižního seriálu, který se skládá ze šesti závodů v České republice. Více o vlastním seriálu se dozvíte na www.strc.cz.

Od účasti v seriálu si jako pořadatelé slibujeme větší počet závodníků, širší nabídku doprovodných akcí a také si vyzkoušíme měření časů pomocí čipů.

Nechceme ale ztratit charakter našeho závodu – akce pro všechny zájemce o proběhnutí se hezkou přírodou v okolí Říčan – a stále chceme udržovat rodinnou a přátelskou atmosféru závodu. Tento závod je opravdu pro všechny zájemce všech výkonnostních úrovní. Smyslem našeho snažení je přivést děti a s nimi také širokou veřejnost k běhu a sportu obecně.

Také proto postupně v rámci našich možností upravujeme podmínky pro účastníky. Navazujeme na loňský přesun pořadí startů dětských kategorií a letos přidáváme ještě jednu dětskou kategorii. Kategorii nejmenších dětí jsme rozdělili na dvě, to znamená, že zde nově budou mladší minižáci do 5 let (roč. 2008 a ml.) a starší minižáci 6 a 7 let (roč. 2007 a 2006). Samozřejmě kluci a holky mají samostatný závod. Touto úpravou umožníme i těm nejmenším závodit se sobě rovnými.

Konkrétní informace o Lesním běhu Říčany jsou k dispozici na stránkách: www.ricany.cz/org/bězecky/klub v sekci Lesní běh. Zde je také možnost prohlédnout si všechny tratě na videu.

Na akci byl poskytnut grant města Říčany. Pomáhají nám také někteří místní podnikatelé, sponzoři našeho závodu, kteří jsou představeni na výše uvedených webových stránkách klubu.

 

Text a foto: Miloš Smrčka – manažer závodu

 

 

 

 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena