Centrum Na Fialce rozšiřuje nabídku aktivit pro seniory

30. 9. 2016

V říjnu zahájíme již čtvrtý ročník Celoživotního vzdělávání - cyklus osmi dvouhodinových přednášek ve třech oborech.

Pravidelně tyto přednášky navštěvuje kolem 150 „studentů“, noví zájemci jsou srdečně vítáni.

Pokračovat bude úspěšný cyklus Dobrodružství historie, který přednáší PhDr. Jiří Sommer. První přednáška „Příběh zimního krále“ nás vrátí do 17. století.

Dalším oborem bude cyklus Mistři světového umění přednášený PhDr. Janou Jebavou (česká výtvarnice, kunsthistorička a odborná lektorka). Třetí cyklus Dobrodružství cestování, bude obsahovat zajímavé přednášky cestovatelů o exotických místech naší planety. Navštívíme Indonésii, Antarktidu, Aljašku, Island či Kubu a Patagonii.

Fialka organizuje již třetím rokem jazykové kurzy pro seniory v dopoledních hodinách za zvýhodněné ceny. Výuku anglického jazyka letos rozšíříme i o německý jazyk.

 

Zálibu v malování si mohou senioři rozvíjet v dopoledním kurzu Kresba a malba pro dospělé. Není to jen o malování, ale o atmosféře, setkávání lidí stejných zájmů a zábavě.

V letošním roce jsme připravili novinku - kurz Moderních technologií pro seniory. Lektor Vojta Filčev vysvětluje: “Ve světě digitálních technologií běží čas o mnoho rychleji, vývojáři na nás chrlí nové termíny jako je 4K, 3D, na internetu vznikají nové sociální sítě, komunikace se zrychluje. Pojďme se ale na chvíli zastavit a krok po kroku projít cestu moderních technologií. Tu a tam se zastavíme a prohlédneme si některá zařízení, naučíme se pracovat s chytrým mobilním telefonem i s počítačem”.

V neposlední řadě myslíme i na sportovní vyžití  - Na Fialce si mohou senioři zacvičit zdravotní jógu, SM zdravá záda, Pilátes, Aqua aerobic či si zahrát badminton.

 

Další informace najdete na webových stránkách www.nafialce.cz

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena