Čertovský rej na náměstí

26. 12. 2013

 

Již tradičně se ve čtvrtek 5. 12. konal na Masarykově náměstí v Říčanech Čertů rej. Akce byla finančně podpořena z grantu města Říčany a realizaci zajistily MAS Říčansko a Mraveniště. Čertovský rej byl také zasvěcovací akcí na zbrusu novém pódiu, které město Říčany zakoupilo. Osvědčilo se skvěle a čert-moderátor nezapomněl pódium pro štěstí čertovsky „poplivat“. 

Pro děti byl připravený bohatý program, o který se postaralo sdružení FunActivity v podobě čerta a krásného anděla, kteří s dětmi tančili a zapojili i jejich rodiče. Na pódiu zazpívaly děti ze sboru Elišky Erlichové a povedlo se jim tak navodit příjemnou předvánoční atmosféru. Kdo přišel ve čtvrtek na náměstí, určitě ocenil ohnivé vystoupení společnosti Fireshow.cz. Andělská porota vybrala dvacet nejhezčích masek čertů, Mikulášů a andělů, kteří si odnesli dárkové balíčky od našich sponzorů – SPAR, Centrum Lihovar a Bambule. Pro děti byl na zahřátí zajištěn teplý čaj a sladké Olivovy lázeňské oplatky. Dospělí návštěvníci se zahřáli maskovou čertovicí a ochutnali k ní výborné klobásky ze Zámecké výrobny uzenin Zdeňka Nováka v Modleticích.

A nakonec přišel Mikuláš a děti se přeci jen dočkaly. Trpělivý Mikuláš vyslechl básničky od dětí a na všechny se dostala sladká odměna v podobě čokoládového čerta. Skuteční čerti na náměstí nezbedné děti trochu strašili, ale všechny slíbily, že budou hodné. Tak uvidíme příští rok. Už teď se na vás všechny těšíme, za rok na shledanou.

 

Organizátoři touto cestou děkují všem příznivcům a dobrovolníkům, kteří s přípravou čertovského reje pomohli. Děkujeme občanskému sdružení Báječný svět, Láďovi Bajerovi za trpělivého Mikuláše, Šárce Pánkové a Katce Zikové za úspěšné strašení dětí v kostýmech čertů, Hance Bajerové a Anně Kodatové za úsměvy u občerstvení a především městu Říčany za finanční příspěvek.

 

O bezpečnost v průběhu celé čertovské akce se báječně starali místní „dobrovolní hasiči“ v čele se starostou Petrem Hněvsou. Městská policie zase měla pod palcem nejen náměstí, ale i celé okolí. Dřevo do pekelných ohňů obstarala firma Arborn a Zbyněk Havlíček. Hoši – děkujeme.

 

Pavlína Filková za MAS Říčansko a Hana Špačková za Mraveniště

 

 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena