Červen u hasičů

1. 7. 2013

JSDH Říčany zasahovala od 2.6. do 4.6. 2013 u 31 událostí. Na likvidaci následků ničivých povodní se průběžně podílelo 24 příslušníků jednotky a dalších dobrovolníků.

Během těchto 3 dnů byla JSDH Říčany  nasazena  v terénu nebo v záloze na stanici, po dobu 45-ti hodin. V akci byla veškerá dostupná technika. Tzn. 2 x CAS 32/ T148 z Říčan a Kuří, DA12/A30 a VEA Škoda Felicia. JSDH operativně spolupracovala se všemi  složkami  IZS, orgány místní samosprávy a všemi dalšími organizacemi a jednotlivci. Ve fotogalerii přinášíme část z těchto zásahů. Jedná se např. o zásah v ulicích Bažantní, Řipská, Vranovská, Dvořáková a Na Spilce. Dále pak v domově seniorů v Mukařově, ve Voděrádkách, nebo na Mlýnském rybníku a na ragbyovém stadionu v Říčanech. Všem zúčastněným děkujeme.

 

Dále členové jednotky předvedli ukázky své techniky a výzbroje na dnu bez úrazu, který se výjimečně nekonal  na dopravním hřišti, ale na konečné autobusu u Wolkerovy ulice, toto místo bylo vybráno z bezpečnostních důvodů.

Pokračovalo se také v ukázkách po místních školkách, kde se předškoláci seznamují,  jak se chovat v případu požáru a nebo jiných situací, které můžou nastat i doma.

11.6.2013. jsme dostali milé pozvání od starosty města Říčan, pana Vladimíra Kořena, který jménem  Města chtěl poděkovat Všem organizacím za pomoc při místních povodních i pracích s touto činností související.

Jménem Sboru dobrovolných hasičů v Říčanech bych rád popřál krásné prožití letních prázdnin.

Pavel Kačírek

Náměstek  SDH Říčany

                                                                                                                                           

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena