Červnové pozvánky ze ZUŠ Říčany

31. 5. 2023

Týden Národního divadla v Říčanech

Vážení příznivci světa umění, ZUŠ v Říčanech vás zve na závěrečné koncerty věnované projektu spolupráce s Národním divadlem Týden Národního divadla v Říčanech, který v červnu končí. Těmito koncerty se chceme s ND pomyslně rozloučit a poděkovat za krásný rok, který jsme mohli společně prožít s umělci ND jak v hledišti, tak i na pódiu a v zákulisí. Byl to rok krásný, ale náročný.

Přijďte v pondělí 12. června 2023 v 17.30 hod. do KC Labuť na ND Café – neformální setkání s umělci ND. Naši hosté budou Jakub Rašek, sólista Baletu ND, Vladimír Javorský, herec Činohry ND, Nina Jacques, dramaturgyně Činohry ND, David Švec, dirigent Opery Národního divadla a Státní opery. Pořadem bude provázet herečka Ivana Stejskalová.

V úterý 13. června od 17.30 si v Labuti Symfonický orchestr ZUŠ Říčany zahraje pod taktovkou dirigenta Opery ND Jana Chalupeckého. Mimo jiné uslyšíte árii Proč bychom se netěšili z Prodané nevěsty a Triumfální pochod z opery Aida. Dalším hostem programu bude Tereza Dubsky, PR a marketing Opery ND.

Ve středu 14. června od 17.30 se opět v Labuti představí taneční obor s večerem, který bude plný choreografií na téma ND. Choreografie připravili Pavlína Červíčková, tanečnice souboru Laterna Magika, a Luisa Brychcínová a Vojtěch Pilbauer z Taneční konzervatoře v Praze. Milým hostem bude i Kateřina Hanáčková, PR baletu ND.

A celý projekt uzavřeme v Labuti ve čtvrtek 15. června v 17.30. Literárně-dramatický obor si připravil interaktivní hru na téma ND, jednu malou pohádku a spoustu zajímavých informací na téma divadlo. Hosty večera budou naše dobré víly z ND, Zuzana Král’ová, vedoucí tvůrčích dílen a programů ND+, a Lenka Hubáčková, která s námi spolupracovala na doprovodných programech ND+.

Celé KC Labuť bude umělecky vyzdobeno díly našich mladých výtvarníků, jak jinak než na téma divadlo.

Přijďte si vše poslechnout a zhlédnout a nenechte si ujít tento jedinečný zážitek.

Vstupné je dobrovolné.

Těšíme se na vás!

Další pozvánky:

  • Absolventské koncerty 19. června od 17.30 v koncertním sále na Staré radnici a 20. června od 17.30 v KC Labuť.
  • Výstava absolventů výtvarného oddělení ZUŠ Říčany – vernisáž 7. června v 17.30 v Městské galerii na Staré radnici.

Markéta Sinkulová
Programový a kulturně-výchovný pracovník ZUŠ Říčany

Přílohy:

VÝSTAVA ABSOLVENTŮ 2023-min.pdf (554 kB)

plakát_Absolventské koncerty-min.pdf (1835 kB)

Týden Národního divadla-min.pdf (485 kB)

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena