Česká společnost trénování paměti a mozkový jogging

26. 2. 2016

NÁRODNÏ TÝDEN TRÉNOVÁNÍ PAMĚTI - OSVĚTOVÁ PŘEDNÁŠKA O PAMĚTI A MOŽNOSTECH JEJÍHO POSILOVÁNÍ

Přednáška je součástí Národního týdne trénování paměti, který právě probíhá v březnovém týdnu od 14. 3. do 20. 3. 2016.
Právě v této době se víc než kdy jindy dozvíte mnohé zajímavé o funkcích mozku, o paměti a o formách procvičování. Veškeré tyto akce navazují na celosvětovou kampaň  s názvem "Uvědomování si mozku". Různé aktivity spojení s tímto tématem se konají po celé ČR i v dalších zemích a smyslem je poukázat na důležitost posilování paměti v každém věku. Prostřednictvím lektorů se obracíme jak na širokou veřejnost, tak na seniory, kteří jsou také nejvíce ohroženi různými změnami funkce  mozkové činnosti (CMP, Alzheimerova demence a jiné).

Organizátorem je Česká společnost trénování paměti a mozkový jogging, působící v ČR  od roku 1998 a úzce spolupracující s vědeckými i lékařskými kapacitami.
Na Říčany se orientujeme již 5. rokem a zájem zdejších obyvatel je velký a proto jsme  letos obohatili přednášku i o ukázkovou hodinu cvičebně terapeutických pomůcek s patřičným výkladem. Mozek a tělesné aktivity jsou propojeny a různé formy cvičení mají pozitivní dopad na náš zdravotní stav. 

Přednáška s ukázkou cvičebních  pomůcek se koná ve středu 16. 3. v 15 hodin v jídelně Pečovatelského domu SENIOR (Komenského náměstí 1850 ) v Říčanech ZDARMA a trvá 1,5 hodiny. 

Děkujeme tímto ředitelce DPS ing. Závodské za laskavou podporu při této akci i za vstřícný postoj, neboť ví, že osvěta je důležitá a se seniory se setkává denně. V případě zájmu se budou konat kurzy paměti na téže adrese a bližší informace se dozvíte na přednášce či v recepci DPS.
                                
                                                                   Eva Kubínová - certifikovaná trenérka paměti ČSTPMJ

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena